''Tegen Ajax scoren in de slotminuten? Dan gaat er wel iets door je heen''

( 1 reacties)
''Tegen Ajax scoren in de slotminuten? Dan gaat er wel iets door je heen''

Normaal gesproken is Kik Pierie een speler die goals voorkomt, maar zondagmiddag besloot hij tegen Ajax in de slotfase maar eens de stoute schoenen aan te trekken. Die spontane ingeving zorgde voor het ultieme slot van de wedstrijd: 4-4.

"Normaal zou ik blokken voor Daniel Høegh. Maar nu dacht ik: flikker op, ik schiet die bal er zelf lekker in. Bij de eerste paal was ruimte, ik kwam voor m'n man en tikte 'm binnen", lacht Pierie in gesprek met Omrop Fryslân. "Ik weet niet wat er door me heen ging. Het is m'n al tweede goal in de laatste minuut, maar uit tegen Ajax de gelijkmaker maken? Dan gaat er wel iets door je heen."

Vooraf liet trainer Jan Olde Riekerink al weten dat hij voor minimaal een punt wilde gaan. Pierie: "Als je Ajax op de goede manier bespeelt, dan heb je kans. Het natuurlijk wel een goede ploeg, laat dat duidelijk zijn. Maar we wilden de ruimtes heel klein houden en op de counter af en toe door de verdediging te steken. Dat is wel aardig gelukt."

Bij rust stond het echter nog 3-1 en leek de wedstrijd gespeeld. "We zeiden in de rust: het is 3-1 en zij willen ook heel blijven. Ajax moet straks tegen Feyenoord, daarna de Champions League. Zij wilden die wedstrijd rustig uitspelen, maar wij dachten: dat gaat dus even niet gebeuren. Wij gaven extra gas, dat heeft goed uitgepakt."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 21 Jan 2019 om 23:00
    Off topic. Op de plek van Skoatterwald gaat vd Valk een hotel bouwen. Ben benieuwd waar dan het nieuwe trainingscomplex van Heerenveen wordt gebouwd. HEERENVEEN – De gemeenteraad heeft maandagavond besloten dat Heerenveen een groot Van der Valk-hotel krijgt aan de rand van woonwijk Skoatterwâld. 18 van de 30 raadsleden stemden voor het plan.Er waren twee plannen voor een hotel ingediend door twee rivaliserende Van der Valk ondernemers. Het plan voor het hotel bij Skoatterwâld komt van Paul Van der Valk.Het tweede plan was van neef Henk Matser. Matser is franchiseondernemer van het Van der Valk-hotel in Wolvega. Zijn plan was om een kleiner hotel te realiseren nabij Sportstad.De voorbereidingen voor de bouw van het nieuwe hotel aan de oost kant van de A32 gaan nog enkele jaren duren.
zaterdag 24 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›