Schaars baalt van eigen spel: ''Dan ben je net niet helemaal vrij op het veld''

( 1 reacties)
Schaars baalt van eigen spel: ''Dan ben je net niet helemaal vrij op het veld''

Stijn Schaars maakte gisteren zijn rentree na acht maanden blessureleed en hij wist met zijn ploeggenoten meteen te stunten tegen Ajax. De wedstrijd eindigde in 4-4 en dat stemde de middenvelder tevreden. 

De ploeg speelde compact en wilde via de counter toeslaan. ''Je kunt wel een goede organisatie hebben, maar je moet wel je momenten pakken om zelf ook druk te gaan zetten. Als je alleen maar afwacht, dan komt dat moment voor Ajax alsnog wel. Dus moet je bij wijze van spreken soms een blinde bal achter hun verdediging leggen, zodat je ze kunt vastzetten. Af en toe moet je schijt hebben aan alles. Dat deden we na rust steeds beter'', vertelt hij tegenover de Leeuwarder Courant

De middenvelder was tevreden met het resultaat, maar zijn eigen spel kon hem niet bekoren. ''Op de laatste training liep mijn rechterkuit een beetje vol. Daar baalde ik van. Dat neem je toch mee in de wedstrijd. Dan ben je net niet helemaal vrij op het veld. Maar organisatorisch heb ik ook een belangrijke taak in deze ploeg. Kan mijn spel beter? Ja, zeker. Persoonlijk moet ik nog stapjes maken. Maar als team houden we een heel goed gevoel aan deze wedstrijd over."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 21 Jan 2019 om 21:17
    Schaars is zo cruciaal qua leiding op het veld. Wat ben ik blij dat hij terug is. Nu fit blijven en er nog een jaar aan vast plakken!
zaterdag 24 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›