Verbazing over arbitrage: ''Wat er bij Ajax – Heerenveen is gebeurd kan niet''

( 3 reacties)
Verbazing over arbitrage: ''Wat er bij Ajax – Heerenveen is gebeurd kan niet''

Mario van der Ende is niet te spreken over de beslissing van Serdar Gözübüyük. De voormalig topscheidsrechter denkt dat SC Heerenveen een strafschop had moeten krijgen in de Johan Cruijff Arena.

"Het was meteen duidelijk: penalty. Maar hij gaf hem niet en ik heb werkelijk geen idee waarom niet. Onverklaarbaar", begint Van der Ende tegenover VoetbalPrimeur. "Wat vooral natuurlijk onverklaarbaar is, is dat Gözübüyük naar de kant wordt geroepen, alles op z'n gemak kan bekijken en hem dan nóg niet geeft. Dat valt niet uit te leggen. De enige die het kan verklaren, is Gözübüyük zelf. Ik ben heel benieuwd naar zijn verklaring."

Van der Ende is verdeeld enthousiast over het systeem. "Bij Emmen – PSV werkte het, bij Ajax – Heerenveen niet. En dit weekend werd het systeem ook goed gebruikt bij ADO – VVV Venlo en Vitesse – Excelsior. Dus het is niet áltijd negatief, maar de VAR valt of staat met de kwaliteit van de scheidsrechters. We hebben dit weekend een aantal goede voorbeelden gezien, maar wat er vandaag bij Ajax – Heerenveen is gebeurd kan gewoon niet."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 20 Jan 2019 om 20:56
  Even ter herinnering...
  Kamphuis maakte er een potje van bij NAC -Heerenveen en krijgt aansluitend gelijk de koploper in plaats van een potje in de kkd.
  Serdar zal daarom volgende week waarschijnlijk ook wel weer een topwedstrijd krijgen.
  Zelfs al zegt Van Egmond dat Serdar fout zit.
  En dan te bedenken dat we donderdag ook nog Blom krijgen. Dus waarschijnlijk kan het nog erger....
 • 20 Jan 2019 om 20:39
  • Quote van 20 Jan 2019 om 20:32
   Goezoeboejoek slaapt in een Ajax pyjama. Heeft Ajax nog nooit een penalty tegen gegeven. Ajax had hem 100% wel gekregen Dit is gewoon klassejustitie.
  En de Heren in Zeist doen er dus werkelijk niets tegen. Daar zou gewoon een hoger rechterlijk orgaan tegen op moeten treden. Gewoon straffen die boel!
 • 20 Jan 2019 om 20:32
  Goezoeboejoek slaapt in een Ajax pyjama. Heeft Ajax nog nooit een penalty tegen gegeven. Ajax had hem 100% wel gekregen Dit is gewoon klassejustitie.
zaterdag 24 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›