VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen stunt en pakt punt tegen Ajax

SC Heerenveen en Ajax hebben er zondag een spektakelstuk van gemaakt in de Eredivisie. De Friezen maakten in de absolute slotfase nog gelijk via Kik Pierie.

De wedstrijd in Amsterdam begon goed voor Ajax. Al na ruim tien minuten spelen opende Dusan Tadic de score voor de Amsterdammers. Nog geen twee minuten later zette Sam Lammers zijn ploeg weer op gelijke hoogte. Gelijk vanaf de aftrap maakte Tadic echter meteen zijn tweede doelpunt van de wedstrijd.

Nog voor rust maakte Matthijs de Ligt de 3-1. Na rust was daar opnieuw Lammers, die met een goed afstandsschot Kostas Lamprou passeerde. Tien minuten na rust kwam SC Heerenveen op gelijke hoogte in de Johan Cruijff Arena. Mitchell van Bergen rondde knap af na een snelle aanval. Een kwartier voor tijd kreeg Ajax een grote kans op de voorsprong. Ziyech raakte echter de paal. Warner Hahn stond eerder al vaak in de weg bij de kansen van Ajax.

Enkele minuten later leek SC Heerenveen mogelijk op weg naar een strafschop. Scheidsrechter Gozubuyuk werd naar de kant gehaald door de VAR, maar besloot geen strafschop te geven. Vijf minuten voor tijd was het dan toch raak voor Ajax. Klaas-Jan Huntelaar schoot de bal op aangeven van Tadic achter Hahn. In de absolute slotfase maakte Kik Pierie gelijk namens SC Heerenveen.

Opstelling SC Heerenveen: Hahn, Floranus, Høegh, Pierie, Woudenberg; Vlap, Schaars (64' Kongolo), Van Amersfoort; Van Bergen (82' Bruijn), Lammers, Zeneli.