Rentree Schaars 'hoogtepunt' trainingskamp: ''Hij kent de topvoetbal-wetten''

( 0 reacties)
Rentree Schaars 'hoogtepunt' trainingskamp: ''Hij kent de topvoetbal-wetten''

SC Heerenveen heeft zich in deze transferperiode nog niet versterkt met een nieuwe speler, maar zag wel Stijn Schaars terugkeren uit de ziekenboeg. De 35-jarige routinier vervult in korte tijd alweer een belangrijke rol in het team van Jan Olde Riekerink.

"Als je uit alle goede dingen een hoogtepunt wil pakken, dan is dat de terugkeer van Stijn", vertelt Olde Riekerink bij SC Heerenveen TV, terugkijkend op het trainingskamp in het Spaanse La Manga. "Wat hem zo belangrijk maakt? Hij is net 35 geworden en heeft een aantal jaren in het topvoetbal rondgelopen."

"Hij kent de wetten van het topvoetbal en hij is ook een jongen die dat heel erg op zijn ploeggenoten wil overbrengen. Dus hij heeft ervaring maar doet daar ook wat mee richting andere jongens", aldus Olde Riekerink, die respect heeft voor de manier waarop Schaars heeft gerevalideerd.

"Hij is goed begeleid maar heeft dat zelf ook heel professioneel gedaan. Dan komt het moment dat hij wedstrijden moet gaan spelen. Hij zou een helft spelen maar het ging zo goed dat we dat hebben doorgetrokken. Hij heeft nu in ieder geval zestig minuten wedstrijd achter de kiezen."

"Alleen of je dan klaar bent voor de wedstrijd van Ajax? Dat is toch wat anders", aldus Olde Riekerink. Schaars liet zelf wel al weten dat hij klaar is voor een basisplek. "Ik zou niet weten waarom niet."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 24 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›