Thorsby moet vertrekken: ''Tussentijdse overgang zou het gezicht redden''

( 1 reacties)
Thorsby moet vertrekken: ''Tussentijdse overgang zou het gezicht redden''

Morten Thorsby kwam gisteren negatief in het nieuws doordat SC Heerenveen hem had teruggezet naar het tweede elftal. De middenvelder lijkt in de tweede seizoenshelft niet te hoeven rekenen op veel speeltijd. 

Hij vloog zonder toestemming naar Italië om met Sampdoria te praten en de middenvelder loopt daarnaast transfervrij de deur uit komende zomer. "De tot nog toe transfervrije overgang van Morten Thorsby naar Sampdoria zit bijna niemand lekker. Niets verdienen aan een speler die je praktisch hebt opgeleid voelt als een extreem koude douche in een toch al gure wintermaand."

"Een tussentijdse overgang in januari voor een paar eurootjes meer zou in ieder geval het gezicht redden van de verantwoordelijken", schrijft Geert Arend Roorda in de Leeuwarder Courant.  Doordat hij gratis de deur uitloopt komende zomer, zit de club met een lastig dilemma. "Een vertrek van Thorsby aan het einde van het seizoen maakt van hem een speler die de komende maanden in de weg loopt en daarbij de ontwikkeling van aankomende talenten kan schaden."

"Dan kom je in een situatie waarin je je als club hard moet opstellen door Thorsby uit de plannen van de komende maanden te strepen." De oud-voetballer vindt het jammer dat het zo moet lopen tussen de speler en de eredivisionist. ''Dat is teleurstellend en het past niet bij de Friese cultuur om zo met mensen om te gaan. Maar vanuit financieel perspectief bekeken heb je meer aan de ontwikkeling van jonge talenten dan aan een warme band met Sampdoria en Morten Thorsby.''

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 16 Jan 2019 om 03:10
    Met die paar euro kom je niet zo ver, blijf maar gewoon dicht bij jezelf en houd je waarden en normen in ere.
zondag 4 augustus 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›