Basisplaats tegen Ajax lonkt voor Schaars: ''Zou niet weten waarom niet''

( 3 reacties)
Basisplaats tegen Ajax lonkt voor Schaars: ''Zou niet weten waarom niet''

Hoewel Stijn Schaars nog maar slechts een helft in actie is gekomen na zijn zware voetblessure, is de kans aanwezig dat hij volgende week zondag tegen Ajax 'gewoon' in de basis start. Dat komt vooral door de schorsingen van Ben Rienstra en Yuki Kobayashi.

Tegen Ingolstadt vormden Pelle van Amersfoort, Jordy Bruijn en Michel Vlap het blok op het middenveld. In de tweede helft kwam Schaars in het veld en liep het ineens een stuk beter. "Negentig minuten spelen zal lastig zijn, ook omdat het tegen Ajax natuurlijk in een hoger tempo gaat."

"Maar een uur? Wie weet. Natuurlijk zou ik dat willen. Laten we de komende twee dagen even afwachten, maar zoals het nu voelt zou ik niet weten waarom ik niet kan spelen in Amsterdam", laat Schaars weten aan de Leeuwarder Courant. Trainer Jan Olde Riekerink wilde zover nog niet gaan.

"Het is fantastisch dat Stijn er weer bij is. Maar hij heeft nog maar een wedstrijd gespeeld", stelt Olde Riekerink, die wel moest erkennen dat er met Schaars 'een leider' in het veld stond.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 11 Jan 2019 om 19:29
    Deze jongen is 9 maanden weg geweest, doe aub voorzichtig met hem. Waarom loopt het met hem wel weer in z,n eerste wedstrijd en zegt de trainer dat er gelijk een Leider in het veld stond. Misschien heeft de club cq leiding wel niet goed gezocht naar een echte leider qua vervanging. boefjes moet je hebben op het middenveld en geen schooljongens.
  • 11 Jan 2019 om 17:36
    Ik denk juist dat je hem wel moet neerzetten, zodat hij in de beker weer wat extra wedstrijdritme heeft.
  • 11 Jan 2019 om 17:18
    Zet dan maar Bruijn neer. Want hij moet in de bekerwedstrijd sowieso in de basis. De beker is toch een stuk belangrijker van die twee wedstrijden. Want zo snel 2 wedstrijden achter elkaar wordt hem denk ik niet
zondag 4 augustus 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›