Schaars maakt rentree: ''Ik heb de laatste stap gezet, ik ben weer voetballer''

( 1 reacties)
Schaars maakt rentree: ''Ik heb de laatste stap gezet, ik ben weer voetballer''

Stijn Schaars maakte gisteren zijn rentree in het oefenduel met Ingolstadt. De middenvelder was blij dat hij weer een uur mee kon doen met de ploeg en hij liet zich meteen gelden. 

''Ik zou vandaag driekwartier tot een uur spelen. Na 45 minuten voelde ik me gewoon goed, dus ben ik nog even doorgegaan'', vertelt hij aan de Leeuwarder Courant. ''Ik had nog wel langer willen spelen, maar ja... protocol hè? Zonder gekheid: ik probeerde invloed te hebben, te spelen zoals ik altijd heb gedaan en op een positieve manier met die jongens aan de gang te gaan. Ook door verbaal aanwezig te zijn.''

De middenvelder keek vanaf het begin zijn blessure al uit naar deze wedstrijd, omdat hij dit als serieus doel had gesteld. ''Ik heb me steeds op dit trainingskamp gericht, op deze wedstrijd.  Hier heb ik het al die maanden voor gedaan. Ik heb in de winterstop ook gewoon door getraind, ik wist dat ik vandaag klaar moest zijn. Dat was ik. Ik heb de laatste stap nu gezet. Ik ben weer voetballer."

Schaars merkte dat hij sommige dingen nog niet verleerd is na zo'n lange blessure, maar niet alles ging vanzelf voor de controlerende middenvelder. ''Ik denk en handel snel. Het zit er allemaal wel in en ik ben vrij in mijn hoofd, maar het moet allemaal nog aangeraakt worden, geactiveerd. Ik had tegen Ingolstadt een paar situaties waarvan ik dacht: ik had een andere oplossing moeten bedenken. Maar de volgende keer gaat dat wel goed. Dat heeft met ritme te maken."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 11 Jan 2019 om 11:32
    Hopelijk in de basis tegen Ajax
zaterdag 24 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›