VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen verliest oefenduel van Ingolstadt 04

SC Heerenveen heeft donderdagmiddag de oefenwedstrijd tegen FC Ingolstadt 04 verloren. Het doelpuntrijke duel in La Manga eindigde in een 4-3 overwinning voor de Duitsers.

Op het trainingskamp werd er drie keer 45 minuten gespeeld, zodat alle spelers voldoende speelminuten zouden krijgen. Het meest positieve aan de kant van SC Heerenveen was de rentree van aanvoerder Stijn Schaars, die na lang blessureleed weer in actie kwam en ruim een uur speelde.

SC Heerenveen kwam na twaalf minuten op achterstand tegen Ingolstadt, de hekkensluiter van de Tweede Bundesliga. Agyemang Diawusie tekende uit een voorzet voor de 0-1. Een kwartier later was het alweer gelijk. Michel Vlap was alert in de rebound en zetten de gelijkmaker op het scorebord.

In de tweede helft maakte Schaars zijn rentree. SC Heerenveen ging op zoek naar de voorsprong en werd na 71 minuten beloond. Arber Zeneli schoot een vrije trap fraai raak. Vlak voor het einde van de negentig minuten was het alweer gelijk. Charlison Benschop tekende voor de 2-2. Dat was niet de stand na negentig minuten. Michel Vlap zorgde met zijn tweede voor de 3-2, maar vlak voor het verstrijken van de tweede helft werd het via Jonatan Kotzke alsnog 3-3.

In de derde helft, die ditmaal niet in de kantine maar op het veld werd uitgevochten, leek SC Heerenveen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ingolstadt sloeg echter, zoals het Duitsers betaamt, in de slotfase toe. Het was Stefan Kutschke die de winnende treffer binnenkopte.