Bankzitter Rojas blijft strijdbaar: ''Ik kijk niet achterom''

( 2 reacties)
Bankzitter Rojas blijft strijdbaar: ''Ik kijk niet achterom''

Na een moeizaam verlopen eerste seizoen bij SC Heerenveen, is het perspectief voor Marco Rojas onder Jan Olde Riekerink alleen maar minder geworden. Vorig seizoen speelde hij in totaal in twintig Eredivisieduels, terwijl de tussenstand na halverwege pas op drie invalbeurten staat.

Rojas blijft desondanks strijdbaar. "Ik kijk niet achterom. Ik wil me bewijzen in de voorbereiding en kan dan hopelijk de mening van de trainer veranderen", vertelt de Nieuw-Zeelander in gesprek met Stuttgarter Nachrichten. De inmiddels 27-jarige vleugelspeler stond tussen 2013 en 2016 in Duitsland onder contract bij VfB Stuttgart.

"Ik vecht nog steeds om een basisplaats, dat is een mooie uitdaging", vervolgt Rojas, die in Duitsland destijds (vergelijkbaar met Heerenveen) de hooggespannen verwachtingen als 'Kiwi-Messi' niet kon waarmaken. "Toen ik naar Stuttgart kwam, raakte ik al na twee dagen geblesseerd. Het was ook een moeilijke tijd voor de club."

"Eerst was Bruno Labbadia de trainer, daarna Thomas Schneider en ook Huub Stevens nog even. Het was niet alleen voor mij een zware tijd, maar ook voor Stuttgart", besluit Rojas, die bij SC Heerenveen over een aflopend contract beschikt. De kans dat de club een eenjarige optie in zijn contract gaat lichten is nihil.

Foto: FeanOnline

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 8 Jan 2019 om 22:21
  • Quote van 8 Jan 2019 om 21:50
   Helaas, maar deze jongen is te licht
  Valt wel mee. Hij speelt te weinig. Dan komt hij er wel
 • 8 Jan 2019 om 21:50
  Helaas, maar deze jongen is te licht
zondag 4 augustus 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›