Van Amersfoort blij met speeltijd: ''Denk dat ik mijn kans wel heb gepakt''

1
Van Amersfoort blij met speeltijd: ''Denk dat ik mijn kans wel heb gepakt''

Aan het begin van dit seizoen wilde Pelle van Amersfoort nog weg maar liet SC Heerenveen hem niet naar het buitenland vertrekken. Sindsdien moest de aanvallende middenvelder het vooral doen met invalbeurten, maar mocht hij de afgelopen twee duels in de basis starten.

"Voor mijn gevoel gaat het goed. Je speelt twee keer in de basis en je wint twee keer en je bent belangrijk voor het team. Dus als je het over je kans pakken hebt, dan denk ik wel dat ik dat heb gedaan", reageert Van Amersfoort bij Omrop Fryslân, wetende dat eerste spits Sam Lammers volgende week waarschijnlijk weer fit is om te spelen.

"Uiteindelijk is het gewoon weer afwachten voor volgende week, hopelijk speel ik weer en gaan we weer drie punten halen", vervolgt Van Amersfoort, die met zijn spel ervoor zorgde dat er veel ruimte op de vleugels ontstond voor Nemanja Mihajlovic en Mitchell van Bergen. "We hebben veel diepgang en het is moeilijk om dat te verdedigen."

"Daardoor knijpen de backs veel en komt er veel meer ruimtes bij de buitenspelers, die hebben daar vandaag goed gebruik van gemaakt", aldus Van Amersfoort, die hoopt dat hij met zijn spel het trainer Jan Olde Riekerink moeilijk gaat maken met het oog op FC Utrecht-thuis. "Ik wil altijd spelen, maar we gaan het volgende week zien."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 10 Dec 2018 om 06:11
    Voetballend was het nog wel wat pover, maar de wisselwerking met Vlap werkt wel goed. En ik ben altijd wel gecharmeerd van mensen als Van Amersfoort. Niet zeuren. Keihard werken. Heerlijk om zulke jongens in het team te hebben
vrijdag 2 oktober 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›