Pierie spreekt voorkeur uit: ''Ik hoop dat ik daar weer sta''

( 0 reacties)
Pierie spreekt voorkeur uit: ''Ik hoop dat ik daar weer sta''

Kik Pierie speelde vorige week eindelijk weer eens op zijn favoriete positie. Door een schorsing van Dave Bulthuis kwam Pierie in plaats van linksback centraal achterin te spelen. Of de 18-jarige verdediger tegen Willem II opnieuw in het hart van de verdediging begint, is nog maar de vraag. 

"Ik hoop dat ik weer centraal sta, maar we zullen het vanzelf zien", stelt Pierie tegenover Omrop Fryslân. Indien Pierie tegen Willem II in het hart van de defensie begint, dan heeft hij een geduchte directe tegenstander tegenover zich: topscorer Fran Sol. "Het is niet zomaar een spits. Als je bij Willem II en je legt er twaalf in, dan doe je het heel goed. Het is dan aan mij de zaak om hem af te stoppen."

Wat Sol zo goed maakt als spits. "Hij is ontzettend doelgericht. Hij is altijd bezig met de goal, ook bij ballen vanaf de zijkant. Als bewaker moet je scherp in de gaten houden waar hij zich bevindt", zegt Pierie, die aangeeft dat SC Heerenveen zijn tactiek niet heeft aangepast aan de Spaanse spits. "Het is natuurlijk wel een extra aandachtspunt", stelt de multi-inzetbare verdediger. 

Pierie wil in Tilburg een vervolg geven aan het goede resultaat tegen Fortuna Sittard van vorige week. Een overwinning moet kunnen, denkt Pierie. "Daar gaan wij natuurlijk voor. Het zou fantastisch zijn. Dat zijn wij ook aan onze stand verplicht, vind ik."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!