SC Heerenveen komt tekort tegen effectief Feyenoord MATCHDAY | SC Heerenveen met verwachte elf tegen Feyenoord Jansen legt keuze Bruijn uit: ''Verwacht dat de ruimtes klein zijn'' OFFICIEEL | Arka Gdynia verlost SC Heerenveen van Mihajlovic Jansen bevestigt: Bruijn in de spits tegen Feyenoord

Van Bergen strijdvaardig: ''Nu wil ik ook in de basis blijven staan''

( 2 reacties)
Van Bergen strijdvaardig: ''Nu wil ik ook in de basis blijven staan''

Het is nog te vroeg om te spreken van een vaste basisplek, maar Mitchell van Bergen mocht de afgelopen twee duels tegen PSV Eindhoven en Fortuna Sittard in de basis starten bij SC Heerenveen. De 19-jarige vleugelspeler voelt zich steeds beter thuis in Friesland.

"Het gaat op zich wel goed. Ik moest in het begin wennen aan alles wat er op me afkwam, maar ik ben er nu wel redelijk aan gewend", vertelt Van Bergen bij SC Heerenveen TV. De rechtsbuiten speelde de eerste drie wedstrijden van het seizoen nog bij Vitesse en maakte op de slotdag van de transfermarkt de overstap naar Friesland.

In de ogen van Van Bergen is dat geen nadeel geweest. "Ik denk dat het eerder een voordeel was. Natuurlijk ben ik bij Vitesse vrij weinig aan spelen toegekomen, en dan wil je als speler de volgende stap maken. Uiteindelijk werd het Heerenveen en dat was voor mij een goede stap, dus daar ben ik superblij mee."

Tegen Fortuna Sittard begon Van Bergen voor de derde keer dit seizoen in de basis. "Er was veel energie en ik denk dat we het als team goed voor elkaar hadden. Alles was positief, dus dan ga je ook met een lekker gevoel de wedstrijd in", aldus Van Bergen, die in zijn eerste negen duels in Friese dienst nog geen goals of assists leverde.

Maar tegen Fortuna Sittard was dat ook niet het belangrijkste. Er moest gewonnen worden en dat gebeurde - dit seizoen voor het eerst in een thuiswedstrijd. "We lezen dat ook en natuurlijk wil je thuis gewoon altijd winnen, want je wilt het publiek vermaken. Dit jaar was dat nog niet gelukt maar het is mooi dat ik dat nu heb mogen meemaken."

"Ik speel nu net twee wedstrijden achter elkaar. Ik denk dat het voor mij gewoon belangrijk is dat ik het team zo goed mogelijk probeer te helpen en te genieten van het spel. Als ik er veel energie in stop, moet het wel goedkomen. Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen, ik wil nu ook blijven staan", aldus Van Bergen.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 8 Dec 2018 om 10:38
    Jammer dat hij nog geen pion voorbij komt, hard rennen kan hij wel
  • 7 Dec 2018 om 16:58
    Leuke gast. Ik hoop dat hij snel belangrijk gaat zijn met goals en assists.
zaterdag 25 januari 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›