VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen verliest besloten oefenduel van Ajax

SC Heerenveen heeft woensdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen Ajax verloren. Op De Toekomst gingen de Friezen met 3-2 onderuit.

Bij Ajax speelden bekende namen als David Neres, Kostas Lamprou en Vaclav Cerny, maar ook de nodige jeugdige talenten kregen de kans vanwege de interlandperiode. Zo hadden de zestienjarigen Brian Brobbey en Kenneth Taylor een basisplaats. Bij SC Heerenveen kwamen de nodige spelers uit het eerste elftal in actie.

SC Heerenveen kwam na tien minuten op voorsprong. Sam Lammers werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en benutte zelf de strafschop. Sebastian Pasquali tekende nog voor rust voor de gelijkmaker.

In de tweede helft nam Ajax een voorsprong via Danilo Pereira. SC Heerenveen werd via de counter gevaarlijk, maar Ajax kwam op 3-1 dankzij Brobbey. Via een strafschop, die benut werd door Nemanja Mihajlovic, werd het nog wel 3-2, maar SC Heerenveen wist de gelijkmaker niet meer te forceren.

Opstelling Ajax: Lamprou; Orejuela, Pasquali, Kemper, Ylätupa; Ter Heide (27' Aberkane), Pereira, Taylor; Neres (60' Thethani), Brobbey, Cerny (60' Hansen).

Opstelling SC Heerenveen: Bednarek (46' Doornbusch); Woudenberg, Naess, Kongolo (46' Drkusic), Hornkamp; Van Amersfoort, Bruijn, Rienstra (68' Kobayashi); Rojas (78' Van der Heide), Lammers (78' Iredale) en Vlap (68' Mihajlovic).