''Als Vlap het zo goed blijft doen, dan is hij na dit seizoen weg''

3
''Als Vlap het zo goed blijft doen, dan is hij na dit seizoen weg''

Tony Alberda (44) speelde bij als voetballer bij zowel SC Heerenveen als FC Groningen. Hij ziet dat de voetbalbolwerken uit het hoge noorden de laatste jaren niet meer aan de verwachtingen van de supporters kunnen voldoen.

Bij beide ploegen staat er druk op de ketel, want de resultaten vallen tegen. "FC Groningen heeft het nog wat zwaarder dan Heerenveen. Het heeft alles te maken met budgetten. Er is minder geld dan voorheen en er wordt gevist in de vijver van 'net niet'. Het tekort aan geld is ontstaan door het opstappen van veel sponsors'', stelt Alberda in het Dagblad van het Noorden.

Veel bedrijven zijn gestopt met sponsoren en die zijn moeilijk terug te lokken. "Dat kan alleen door vooral in thuiswedstrijden heel mooi te voetballen. Noem het maar de belevingsfactor. Mensen willen graag bij succes horen. Is er geen succes, dan lopen de tribunes leeg. Voetbal is keihard. In mijn tijd wilde iedereen erbij horen en de noordelijke derby leefde echt. Dat is niet meer zo. Mensen ergeren zich aan het niveau en denken nog voordat ze naar de wedstrijd gaan: het wordt helemaal niks."

Alberda ziet bij beide ploegen wel een geweldige speler, maar het is de vraag hoe lang die nog in het noorden te bewonderen zijn. "Als Doan verkocht wordt, dan heeft de club helemaal geen enkele leuke speler meer over. Als Vlap het bij Heerenveen zo goed blijft doen, dan is hij na dit seizoen ook weg."

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 13 Nov 2018 om 17:30
  Inderdaad. Flap doet het een paar keer heel aardig. Vervolgens weten andere tegenstanders dat en zetten volle druk op hem (zie Emmen). Het is dan aan Flap om de volgende stap te zetten en ook onder druk te presteren. Dan praten we wel weer (over een transfer)
 • 13 Nov 2018 om 11:37
  "Als Vlap het zo goed blijft doen, ..."
  Vlap heeft een paar leuke doelpunten gemaakt, maar ik heb hem meer slechte dan goede wedstrijden zien spelen. Het is wel een leuke voetballer, maar grotendeels loopt hij een beetje kleurloos over het veld. Laten we die jongen niet teveel hypen.
 • 13 Nov 2018 om 11:04
  Inkoppertje.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›