SC Heerenveen kwakkelt in eigen huis: ''Misschien is er een Abe-syndroom''

( 0 reacties)
SC Heerenveen kwakkelt in eigen huis: ''Misschien is er een Abe-syndroom''

SC Heerenveen liet afgelopen zondag opnieuw na om in eigen huis een overwinning te boeken. Tegen FC Emmen speelden de Friezen met 1-1 gelijk. Omrop Fryslân-verslaggever Roelof de Vries ziet een terugkerend patroon.

"Bij Feyenoord spraken ze wel eens van het Kuip-syndroom, misschien is er in Friesland dan een Abe-syndroom", doelt De Vries op de slechte prestaties van de Friezen in eigen huis. "Ze kunnen dit seizoen thuis maar niet winnen."

De Vries had van te voren meer verwacht van SC Heerenveen. "Ze leken na de overwinning in Alkmaar in een flow te zitten, maar dit was natuurlijk een dramatische pot. Misschien mag Heerenveen nog van geluk spreken dat ze gelijk spelen, ze hadden hem ook kunnen verliezen namelijk."

Zaterdagavond, de avond voor de wedstrijd met FC Emmen, kreeg SC Heerenveen te horen tegen wie zij het in de achtste finale van de KNVB-Beker zullen opnemen. De amateurs van ODIN'59 zijn de volgende tegenstander van de Friezen. De Vries is sceptisch over de kansen van SC Heerenveen: "Tegen Katwijk en Groene Ster hebben ze het allebei moeilijk gehad. Ik zou er daarom geen honderd euro op durven zetten."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

dinsdag 23 april 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›