VIDEO | Samenvatting: Vlap en Floranus boeken ruime zege met Jong Oranje

Jong Oranje heeft de teleurstellende EK-kwalificatiereeks afgesloten met een fraaie overwinning. Op de Vijverberg werd er door de Nederlanders met 0-3 gewonnen van hun Oekraïense leeftijdsgenoten.

Michel Vlap en Sherell Floranus konden dinsdagavond op een basisplek rekenen onder bondscoach Erwin van de Looi. Laatstgenoemde maakte de gehele negentig minuten vol in Doetinchem, terwijl Vlap tien minuten voor tijd werd gewisseld.

Oekraïne Onder 21 bleek op De Vijverberg geen partij voor Jong Oranje. In de 21e minuut kwamen de Nederlanders al op voorsprong via Justin Kluivert. Drie minuten na de openingstreffer nam Richairo Zivkovic het tweede doelpunt voor zijn rekening. De spits van KV Oostende deed in de tweede helft opnieuw van zich spreken, toen hij in de 78e minuut ook de 3-0 binnen tikte.

Jong Oranje wist zich ondanks de overwinning niet te kwalificeren voor het EK. Voorafgaand aan het slotduel met Oekraïne maakte het elftal van Erwin van de Looi al geen kans meer.

Opstelling Jong Oranje: Groothuizen; Floranus, Diks, Hoogma, Van Drongelen; Ramselaar, Vlap (80' Kadioglu), Koopmeiners; Kluivert (80' Idrissi), Zivkovic en Dilrosun (66' Malen).