Floranus en Vlap winnen met Jong Oranje van Letland

Jong Oranje heeft het EK-kwalificatieduel tegen Letland met 0-3 gewonnen. Bij Jong Oranje stond Sherel Floranus voor het eerst in de basis, Michel Vlap viel vijf minuten voor tijd in. Sam Lammers kwam niet in actie.

In de eerste helft kreeg Oranje een aantal grote mogelijkheden tegen het stugge Letland. Ramselaar en Dilrosun waren dichtbij en later ook Koopmeiners met een hard schot. In de tweede helft kwam Oranje dan toch op voorsprong. Na goed werk van uitblinker Dilrosun belandde de bal bij Kluivert die de bal binnentikte.

De 0-2 volgde uit een hoekschop van de ingevallen Malen. Zijn hoekschop ging via de Letse doelman binnen. Dilrosun bekroonde zijn goede werk van de avond met de derde treffer van Oranje. Na een inworp van Floranus kwam de aanvaller van Hertha BSC 1-op-1 en rondde mooi af.

Morten Thorsby bij Jong Noorwegen

Ook Morten Thorsby kwam vanavond in actie. Hij verloor met 2-1 van de leeftijdsgenoten van Duitsland. Oud-spelers Martin Odegaard en Dennis Johnsen speelden ook mee.