Verbazing bij Been: ''Niet gek dat ze zoveel goals tegen krijgen''

( 0 reacties)
Verbazing bij Been: ''Niet gek dat ze zoveel goals tegen krijgen''

Na een uitstekende eerste helft van Excelsior (0-2 bij rust) leek het er niet op dat SC Heerenveen nog een resultaat zou halen in Rotterdam. Maar mede dankzij twee goede spelhervattingen konden de Friezen toch nog een punt binnenslepen op sportpark Woudestein.

Dat alles tot verbazing van FOX Sports-analist Mario Been, die zag dat Excelsior de 3-2 probeerde vast te houden. "Ze gooien er met Oude Kotte nog een extra verdediger bij en denk je dat ze de boel op slot gooien. En dan krijg je alsnog de 3-3...", aldus Been, die zelf in de jaren negentig nog bij SC Heerenveen speelde.

"In de eerste helft speelden ze (Excelsior, red.) perfect maar de tweede helft.. Dat heeft Excelsior nog geen wedstrijd gedaan: negentig minuten goed spelen", aldus Been, die zag dat Heerenveen met twee spelhervattingen toch weer terug in de wedstrijd kwam. "Eerst de kopgoal van Bulthuis, die he-le-maal vrij staat. Dat heeft absoluut met organisatie te maken."

"Daarna pakte Excelsior de wedstrijd weer terug in handen en maken ze de 3-1", vervolgt Been, die vond dat bij die treffer de defensie van SC Heerenveen er zwak uit zag. "Bij een ingooi mag je niet zo verdedigen... Dan is het niet gek dat ze zoveel goals tegen krijgen." Toch kon Heerenveen niet veel later via Thorsby alweer de 3-2.

"Dan denk je dat de wedstrijd weer op slot is. Dan is de eerste de beste spelhervatting van Heerenveen weer de 3-2. De bal valt goed maar hij schiet hem wel erg goed in. Een wedstrijd duurt negentig minuten, of wat zeg ik: vandaag 92 minuten", aldus Been.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›