Bulthuis erkent: ''Heb gezegd dat ik niet meer als linksback wilde spelen''

( 4 reacties)
Bulthuis erkent: ''Heb gezegd dat ik niet meer als linksback wilde spelen''

Dave Bulthuis heeft dit seizoen een plek in het centrum van de defensie bij SC Heerenveen. De verdediger werd onder trainer Jurgen Streppel in eerste instantie nog als linksback gebruikt.

"Ik heb de laatste vijf jaar steeds centraal aan de linkerkant gespeeld. Na een paar wedstrijden heb ik gezegd dat ik niet meer als linksback wilde spelen", zegt Bulthuis in het Friesch Dagblad. De 28-jarige verdediger vormt samen met Daniel Høegh het centrale verdedigingsduo en heeft een belangrijke taak bij SC Heerenveen.

"Ik probeer mijn ervaring over te brengen op de jonge jongens, maar kan niet meer dan mijn best doen", geeft hij aan. "Dat gaat ook niet van het ene op het andere moment. We zitten midden in dat proces en boeken met de week wat progressie."

SC Heerenveen staat na vier wedstrijden op de tiende plaats. Volgens Bulthuis valt dat na de matige voorbereiding niet tegen. "Je komt met een bepaald gevoel uit de voorbereiding, waarin we goede en minder goede dingen hebben laten zien. Ik kan er wel mee leven, gezien de tegenstanders en het moeilijke programma. En ik denk dat de Heerenveen-fan rekening had gehouden met minder."

Bulthuis ziet nog wel voldoende verbeterpunten. "Voetbal is een foutenfestijn. Tegengoals komen altijd voort uit fouten, maar ik vind dat we te veel goals tegenkrijgen. Dat het bij ons te gemakkelijk gaat. We moeten als collectief verdedigen. Dus met z’n allen vooruit, maar ook achteruit."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 13 Sep 2018 om 18:09
  • Quote van 12 Sep 2018 om 13:06
   Zet maar op de bank.
  Ben ik volkomen met je eens. Blokkeert de ontwikkeling, dus waarde,van een van onze grootste talenten. Deze man denkt dat ie kan voetballen, Misschien als stormram inzetbaar. Maar als verdediger totaal ongeschikt. Positioneel ook zeer zwak, hij dekt meestal lucht.
 • 12 Sep 2018 om 22:50
  • Quote van 12 Sep 2018 om 17:49
   je moet artikel in het Friesch dagblad ff goed lezen vriend.
  Gedaan.
 • 12 Sep 2018 om 17:49
  • Quote van 12 Sep 2018 om 13:06
   Zet maar op de bank.
  je moet artikel in het Friesch dagblad ff goed lezen vriend.
 • 12 Sep 2018 om 13:06
  Zet maar op de bank.
dinsdag 23 april 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›