'Onder Streppel zijn er wel betere wedstrijden gespeeld''

SC Heerenveen heeft na vier eredivisiewedstrijd vijf punten en dat is helemaal niet slecht als naar de tegenstanders wordt gekeken. Toch is het voetbal nog niet goed genoeg. 

Sander de Vries van de Leeuwarder Courant vertelt in de studio van Omrop Fryslân dat het dominante voetbal nog niet echt lukt. "Ze hebben nog maar vier wedstrijden gespeeld, maar tegen PEC Zwolle, Vitesse en Feyenoord zijn ze drie wedstrijden de onderliggende partij geweest. Tegen PEC is dat ook wel logisch, want je speelt een hele tweede helft met tien man, daar hebben ze knap die overwinning nog over de streep getrokken. Tegen VVV hebben ze een uurtje acceptabel gespeeld, alleen die wedstrijd had je ook zomaar nog kunnen verliezen in het laatste half uur."

In Venlo liet de ploeg van Jan Olde Riekerink voor het eerst zien dat het ook goed kan voetballen, maar volgens de journalist is het wel gebleken dat er wel passie en beleving is binnen de selectie. "Het voetbal zelf vind ik eigenlijk niet zo best. Alleen je ziet tegen PEC en Vitesse wel dat ze gewoon een goede mentaliteit hebben. Eigenlijk wat je de laatste twee jaar wel een beetje te weinig zag, had je nu wel in die twee wedstrijden, maar het voetbal houdt niet over."

De voorganger van Olde Riekerink kreeg het verwijt dat het voetbal niet goed genoeg was, maar op dit moment is er nog weinig verbetering. De Vries: "Er zijn vier wedstrijden gespeeld en hij moet nog wel even de tijd krijgen om aan het team te werken, maar onder Jurgen Streppel zijn er wel betere wedstrijden gespeeld dan de eerste vier wedstrijden van Heerenveen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand