Geen zorgen bij Olde Riekerink: ''Het is maar net wie ze opstellen''

( 1 reacties)
Geen zorgen bij Olde Riekerink: ''Het is maar net wie ze opstellen''

SC Heerenveen heeft een moeizame voorbereiding achter de rug. Volgens trainer Jan Olde Riekerink is zijn ploeg echter klaar voor de competitiestart tegen PEC Zwolle.

"Na zeven weken voorbereiden is iedereen toe aan een wedstrijd om het 'echie'. Ik ben positief gestemd en blij dat het nu eindelijk begint", zegt de oefenmeester in gesprek met het Friesch Dagblad. SC Heerenveen verloor onder meer van Hoffenheim (8-2) en Levante (3-1). PEC Zwolle won in de voorbereiding nog met 3-1 van Levante.

"Ik geloof dat ze met veertig verschillende spelers naar Nederland zijn gekomen voor hun oefenstage. Het is maar net wie ze opstellen. Bovendien speelde PEC lang tegen tien man", aldus Olde Riekerink, die weet dat er vrijdag geoogst moet worden. "Ik kan zeggen dat we de afgelopen weken als team veelstappen hebben gezet. Omdat ik als trainer nieuw ben en er ook spelerswisselingen hebben plaatsgevonden, moesten we de ploeg weer volledig opnieuw opbouwen. Dat kost tijd."

Olde Riekerink wil niet teveel naar de voorbereiding kijken, maar meer naar de onderlinge resultaten van vorig seizoen. "Toen verloor Heerenveen twee keer van PEC, wat wel aangeeft dat het een goede tegenstander is. Er zijn daar deze zomer veel goede spelers vertrokken, maar ik verwacht dat de speelwijze onveranderd is gebleven: veel positiewisselingen voorin en middenvelders met diepgang die de ontstane ruimtes induiken. Het is aan ons daar iets passends tegenover te zetten", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 9 Aug 2018 om 13:04
    Team opnieuw opbouwen? Je speelt met dezelfde niet presterende garde steeds.......