VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen krijgt pak slaag van Hoffenheim

SC Heerenveen heeft in een oefenwedstrijd voetballes gekregen van Hoffenheim. De Friese ploeg verloor op Duitse bodem met maar liefst 8-2 van de ploeg uit de Bundesliga. Halverwege de wedstrijd stond het al 5-0.

De ploeg van Jan Olde Riekerink had vanaf het begin al niets te vertellen in het duel met de Duitsers. Al na tien minuten keek sc Heerenveen tegen een 2-0 achterstand aan. Hoffenheim breidde die voorsprong langzaam maar zeker uit waardoor het in de rust 5-0 stond in het voordeel van de Duitsers.

In de tweede helft ging men vrolijk door met scoren. Nadat het eerst 6-0 was geworden, scoorde Henk Veerman namens Heerenveen. Daarna scoorde Hoffenheim echter nog twee keer waardoor het 8-1 werd. In de absolute slotfase scoorde invaller Michel Vlap nog (op fraaie wijze) de 8-2.

Opstelling SC Heerenveen: Bednarek, Floranus (46' Schmidt), Høegh, Bulthuis (88' Naess), Pierie (75' Woudenberg), Thorsby (81' Bruijn), Kongolo (46' Vlap), Kobayashi, Rojas (46' Mihajlovic), Lammers (46' Veerman), Zeneli.