Homepage » Eerste elftal » Pierie: ''Dat betekent niet dat ik de positie van linksback uitsluit''

Pierie: ''Dat betekent niet dat ik de positie van linksback uitsluit''

( 1 reacties)
Pierie: ''Dat betekent niet dat ik de positie van linksback uitsluit''

Kik Pierie hoopt dit seizoen opnieuw een basisplaats te bemachtigen bij SC Heerenveen. De talentvolle linkspoot, die in de achterhoede in aanmerking komt voor twee posities, speelde in de oefenwedstrijd tegen de beloften van Borussia Mönchengladback als linksback. 

"De trainer wil in de voorbereiding meerdere dingen uitproberen, dus vandaar", legt de verdediger uit in gesprek met het Friesch Dagblad. "Ik wil zelf voor de positie centraal achterin gaan, omdat ik van mezelf vind dat ik daar het beste tot mijn recht kom. Maar dat betekent niet dat ik de positie op de linksback uitsluit. Als ik daar kan staan, vind ik dat ook top. Maar het is niet mijn doel", aldus Pierie.

Het 17-jarige talent is nog altijd de jongste speler van de selectie. "Ervaring is voor mij de manier waarop je naar dingen kijkt en hoe je daar naar handelt, niet hoe vaak je iets hebt gedaan", reageert hij. "De ene voetballer doet er dertig keer over om het de snappen, de andere drie keer. Daarmee wil ik niet zeggen dat het bij mij zo is, maar dat is in mijn ogen wat bedoeld wordt met de term ervaring."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 10 Jul 2018 om 14:44
    Ik heb ook liever Pierie centraal ipv Bulthuis...
    Bulthuis was afgelopen seizoen ook al zo laf bezig. Zodra hij onder druk kwam te staan in het centrum van de verdediging gaf hij maar al te vaak de bal aan pierie, zo van los jij het maar op. Terwijl Bulthuis 10 jaar ouder is dan Pierie...
    Ook zo lekker ervarende speler...
zaterdag 23 februari 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›