Homepage » Eerste elftal » Frederiksen: ''Er is één doel, en dat is dat ik naar het stadion ga en mag spelen''

Frederiksen: ''Er is één doel, en dat is dat ik naar het stadion ga en mag spelen''

( 0 reacties)
Frederiksen: ''Er is één doel, en dat is dat ik naar het stadion ga en mag spelen''

Emil Frederiksen wil zich dit seizoen bewijzen bij SC Heerenveen. De 17-jarige Deen hunkert naar zijn eerste minuten in de hoofdmacht van de Friezen.

"Het is moeilijk te zeggen wanneer de definitieve doorbraak komt", vertelt Frederiksen aan het Deense Bold. "Ik hoop dat het dit seizoen zal zijn. Ik maak nu regelmatig deel uit van het eerst team, dus ik hoop dat het genoeg is om minuten te gaan maken", zegt de middenvelder, die goed weet wat hij wil. "Er is één doel, en dat is dat ik naar het stadion ga en mag spelen."

Frederiksen kwam in 2017 over van het Deense Viborg IF en staat sindsdien op eigen voeten. "Ik woon in mijn eigen huis in de stad. Het is soms moeilijk, maar dat is wat ik wil en ik voel de steun van mijn familie. De club helpt me goed met mijn persoonlijke leven", vertelt Frederiksen, die zich zelden eenzaam voelt. "Je voelt je niet zo alleeen. Alleen als je in je eentje thuiskomt, kan het soms een beetje moeilijk worden."

Bovendien kan Frederiksen op de steun van andere Scandinavische SC Heerenveen-spelers rekenen. "Spelers als Daniel Hoegh en Martin Ødegaard hebben me goed kunnen helpen. Ze weten misschien dat het moeilijk is om van de een op andere dag in een andere trainingsomgeving te spelen."

Ten slotte benadrukt Frederiksen nog maar eens hoe gemotiveerd hij is voor het komende seizoen. "Ik weet zeker dat ik dit seizoen mijn waarde kan tonen", zegt de Deen, die niet te veel vooruit wil lopen op het verdere verloop van zijn carrière. "Ik heb niet veel over de verre toekomst nagedacht. Ik ben vooral bezig met realistische doelen, en dat is nu dat ik doorbreek in de hoofdmacht - en niet waar ik naartoe wil in vier, vijf of zes jaar."

Foto: FeanOnline

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 23 februari 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›