Homepage » Eerste elftal » Kobayashi teleurgesteld: ''Ik dacht dat de Eredivisie beter was dan de J League''

Kobayashi teleurgesteld: ''Ik dacht dat de Eredivisie beter was dan de J League''

( 4 reacties)
Groenste stroom van Nederland
Kobayashi teleurgesteld: ''Ik dacht dat de Eredivisie beter was dan de J League''

Hoewel Yuki Kobayashi eind vorig jaar nog twee interlands speelde voor Japan werd hij uiteindelijk niet opgeroepen voor het WK in Rusland. De 26-jarige middenvelder denkt dat dit grotendeels ligt aan het plotselinge vertrek van bondscoach Vahid Halilhodzic.

"Ik kwam daarvoor naar Nederland voor twee jaar, maar ik denk dat het beter was geweest als ik in de J League was gebleven", stelt Kobayashi cynisch bij Yahoo, doelend op de WK-selectie van Japan. "Ik besloot om naar Nederland te gaan, denkende dat ik in een sterke competitie kon gaan voorbereiden op het WK."

Bondscoach Akiro Nishino besloot echter maar liefst acht spelers uit de eigen Japanse competitie te selecteren. "Ik dacht dat de Nederlandse competitie sneller en sterker is dan de J League. Het is spijtig dat hij 'Japanse' spelers heeft geselecteerd en de Nederlandse competitie links heeft laten liggen."

Met zo'n opmerking zou je bijna denken dat Kobayashi spijt heeft van zijn transfer, maar dat is zeker niet het geval. "Nee, als ik nu in de J-League zou spelen, was de kans op een transfer naar de vier grote Europese competities (Spanje, Engeland, Duitsland, Italië, red.) nul geweest. Als je op je 26e in Japan speelt, kom je nergens."

"Ik heb nu twee constante seizoenen in Nederland gespeeld, dat is opnieuw een stap geweest. Ik denk dat ik niet zover was geweest als ik in Japan was gebleven", vervolgt Kobayashi, die naar verluidt in de belangstelling staat van Galatasaray en Fortuna Düsseldorf.

Ook nu Kobayashi er niet zelf bij is, zal hij uiteraard Japan wel blijven volgen. "Natuurlijk zal ik naar de wedstrijden kijken. Als ik terug ben in Europa kan ik zelfs de wedstrijden kijken zonder midden in de nacht op te staan. Als het Japanse team wint, zal de waarde van de Japanse spelers stijgen, dus we steunen hen zeker. Ik hoop dat ze winnen", lacht Kobayashi.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 13 Jun 2018 om 15:19
  Beetje misleidende titel inderdaad #clickbait
 • 13 Jun 2018 om 12:41
  kliks jongens, alles voor de klikss!
 • 13 Jun 2018 om 10:58
  De titel leest "negatiever" dan dat het interview daadwerkelijk is....
 • 13 Jun 2018 om 10:56
  Lekkere titel ook weer
zondag 27 januari 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›