'Ik begreep van Gerry Hamstra dat ik op een soort 'dark horse-lijstje' stond''

Jan Olde Riekerink is vanaf volgend seizoen de hoofdtrainer van SC Heerenveen. In eerste instantie leek hij niet beschikbaar, maar uiteindelijk kwamen beide partijen toch tot een akkoord. 

"Ik begreep van Gerry Hamstra dat ik op een soort 'dark horse-lijstje' stond", aldus Olde Riekerink bij Omrop Fryslân. "De club wist dat ik bezig was met een klus in China. Dus ik was op dat moment eigenlijk niet beschikbaar. Ze hielden me wel in het achterhoofd. Uiteindelijk zijn wij in een laat stadium in gesprek gegaan met elkaar. Ik wist dat ze op dat moment ook een andere kandidaat hadden. We zijn met elkaar in gesprek gegaan en hierdoor kwam ik erachter dat China nog niet hetgene was waar ik naar zocht."

SC Heerenveen had dit seizoen veel last van wisselvalligheid. Aan Olde Riekerink en zijn staf om daar verandering in te brengen. "Dat is zeker wel de intentie. We hebben daar verschillende middelen voor zoals training. En we zijn nu bezig met het elftal. Daar moet je een hele goede balans in krijgen. Er zullen de komende tijd ongetwijfeld nog transfers gaan plaatsvinden. Uiteindelijk is het aan ons als staf de zaak om voor zekerheid te kiezen."

Olde Riekerink heeft veel ervaring in de voetballerij maar werkte nog nooit als hoofdtrainer in de Eredivisie. "Een trainerscarrière loopt zoals die loopt. Na mijn periode als coach van Jong Ajax werd ik gevraagd door AA Gent. Op dat moment ga ik een buitenlands avontuur aan. Zo is het eigenlijk door mijn verdere carrière gegaan. Ik vond het altijd wel een gemis om niet in de Eredivisie gewerkt te hebben."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand