'Rojas maakte er met wat acties toch weer een leuke voetbalavond van''

Nu Martin Ødegaard met een blessure de rest van het seizoen is uitgeschakeld, krijgen andere spelers de kans om zich te laten zien. Zowel Nemanja Mihajlovic als Marco Rojas - die voorheen werden genegeerd - lieten in een paar duels een stuk efficiënter te zijn dan de huurling van Real Madrid.

"Rojas is een geweldige speler. De amusementswaarde van Heerenveen was de afgelopen maanden dramatisch en als je dan kijkt wat zo'n Rojas toevoegt, die maakte er toch weer een leuke voetbalavond van met wat acties. Je ziet het met Pelle van Amersfoort ook. Er zit weer wat dynamiek in het elftal", vertelt mediastrateeg Jaap Stalenburg aan tafel bij Fryslân Hjoed op Omrop Fryslân.

Op de vraag of trainer Jurgen Streppel alles uit de selectie heeft gehaald, twijfelt Stalenburg: "Dat vind ik moeilijk om te zeggen. Als ik de laatste weken kijk ben ik geneigd van niet. Wat dit jaar in elk geval bij Heerenveen veel gespeeld heeft is dat er een soort steriel voetbal werd gespeeld waar het publiek moeite mee had. Je voetbalt voor je fans, ik vind dat voetbalfans wat dat betreft altijd gelijk hebben."

"Van zo'n Ødegaard verwacht je gewoon een hoop en dat blijkt dat het een voetballer is die gewoon heel leuk is om naar te kijken, maar weinig effect heeft", vervolgt Stalenburg. "Bij Zeneli is dat precies zo. Ik heb bij een eerdere uitzending Hamstra gecomplimenteerd met de aankopen. Maar als je kritiek op Streppel mag hebben, is dat je van een aantal spelers waar je meer van verwacht had, dat het rendement heel laag gebleven is."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand