VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen verslaat VVV-Venlo (0-2)

SC Heerenveen heeft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan in Venlo. De Friezen wonnen van de plaatselijke VVV door twee doelpunten in de tweede helft. Daarmee wipt Heerenveen op doelsaldo over ADO Den Haag heen op de ranglijst.

In de eerste heflt gebeurde er niet al te veel. Beide ploegen kregen wat kleine kansjes maar wisten niet tot scoren te komen. Na een klein half uur spelen kreeg de thuisploeg een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Clint Leemans miste echter de toegekende strafschop waardoor VVV en Heerenveen met 0-0 de rust ingingen.

Ook in de tweede helft waren er weinig hoogtepunten te noteren. Daarbij had VVV lange tijd het betere van het spel. Toch werden de Friezen naarmate de wedstrijd vorderde steeds gevaarlijker. Dat resulteerde in de 69e minuut tot een treffer van Reza Ghoochannejhad. Hij kopte de bal na een mislukt schot hard in het doel. Daarna leek het verzet gebroken te zijn. Zo'n tien minuten later verdubbelde Heerenveen dan ook de voorsprong. Invaller Nemanja Mihajlovic schoot de bal hard via de hand van de keeper in de korte hoek. Daarmee doen de Friezen uitstekende zaken in de strijd om Europees voetbal.

Opstelling VVV: Unnerstall; Rutten, Roseler, Van Bruggen, Labylle; Post, Seuntjes, Leemans(76. Hunte); Castelen(83. Riis), Thy, Van Crooy

Opstelling Heerenveen: Hansen; Dumfries, Hoegh, Pierie, Bulthuis; Bruijn(71. Vlap), Van Amersfoort, Kobayashi; Rojas(80, Schmidt), Ghoochannejhad, Zeneli(71. Mihajlovic)