Homepage » Eerste elftal » Beloften hebben titel voor het oprapen na zege: ''Het is een belangrijke stap''

Beloften hebben titel voor het oprapen na zege: ''Het is een belangrijke stap''

( 1 reacties)
Beloften hebben titel voor het oprapen na zege: ''Het is een belangrijke stap''

Jong SC Heerenveen heeft de titel voor het grijpen. Maandagmiddag werd er met 1-0 gewonnen van het tweede elftal van NAC Breda.

Met nog drie duels voor de boeg staan de Friezen acht punten voor op achtervolger SC Cambuur, dat wel een wedstrijd minder speelde. Bij Jong SC Heerenveen stonden onder meer Henk Veerman en Yuki Kobayashi in de basis. Bij NAC 2 speelden gerenommeerde namen als Rai Vloet en Menno Koch mee. "Dat maakte het een interessante pot", vertelt trainer Chris de Wagt op het digitale thuis van SC Heerenveen.

"Zeker omdat NAC in een soort 5-2-2-1  formatie speelde. Zo spelen niet veel teams in deze competitie. Het is goed voor zowel onze talenten als de iets oudere spelers om ook eens tegen zo’n systeem te spelen. Dat heeft namelijk invloed op hoe je bijvoorbeeld opbouwd. Dat geeft nieuwe situaties en dat maakte het een leerzaam potje. Het werd een soort steekspel. We hielden elkaar aardig in evenwicht", vervolgt hij.

Of door de overwinning de platte kar alvast van stal kan worden gehaald? "Dat denk ik niet", countert De Wagt. "We moeten echt nog een paar punten pakken in onze laatste wedstrijden. Maar het is een belangrijke stap, dat zeker", besluit hij.

Foto: ONS Sneek

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 13 Mar 2018 om 08:49
    Hartstikke mooi! Betekend dat Heerenveen goed bezig is wat betreft de jeugd
zaterdag 30 maart 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›