'Ik mis bij Streppel dat hij gewoon eens een keertje tekeer gaat''

Of je nou voor SC Heerenveen bent of niet, het is duidelijk dat 2017 niet het jaar van de Superfriezen was. Desondanks zit trainer Jurgen Streppel volgens de club nog altijd aardig stevig in zijn zetel. Dat is zowel zorgelijk als een compliment voor de clubleiding.

"Hij heeft vorig jaar een goede periode gehad en dat stortte toen ook als een plumpudding in elkaar", blikt Andries Bakker van Omrop Fryslân terug aan tafel bij Fryslân Hjoed. Ook hij zag dat SC Heerenveen het afgelopen kalenderjaar slechts zes duels won in het eigen Abe Lenstra Stadion. "Dat is natuurlijk wel dramatisch."

"Weet je wat ik daar het ergste aan vind?", vervolgt tafelgast Jaap Stalenburg. "Ik ben bijna bij iedere thuiswedstrijd en dan zit hij (Streppel, red.) daarna bij de persconferentie achter de tafel. Dan hebben ze altijd jammerlijk verloren en is hij heel trots op zijn team. Wat ik bij die Streppel een beetje mis, is dat hij gewoon eens een keertje tekeer gaat en wat reuring brengt."

Ook werd het vertrek van commercieel manager Henk Bloemers besproken. Presentator Arjen de Boer denkt dat er meer aan de hand is dan alleen het niet verlengen van een contract: "Ik denk dat het wel met politiek te maken heeft. De commerciële inkomsten gaan juist weer een beetje omhoog met tien procent. De man die daar verantwoordelijk voor is, Henk Bloemers, gaat nu weg. Het schijnt zo te zijn dat het niet echt boterde tussen Luuc Eisenga en Bloemers."

"Dat is geen politiek, dat heeft te maken hoe mensen met elkaar omgaan", reageert Stalenburg. "Dat heeft niet met stromingen of met een kamp-Sneek of kamp-Langweer te maken. Dit zijn interne strubbelingen, die heb je bij iedere organisatie, ook bij Omrop Fryslân", besluit Stalenburg, doelend op de interne strubbelingen bij de omroep. De Boer schakelt daarna snel over op een ander onderwerp.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
Heracles Almelo
12:15
SC Heerenveen
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
12 Almere City 26 -17 30
13 PEC Zwolle 26 -13 28
14 Heracles Almelo 26 -25 26
Bekijk de hele stand