Monsterklus' voor Roozemond: ''Zie zo niet de lichtpunten''

De huidige sportieve malaise bij SC Heerenveen kan niet los worden gezien van de financiële tekorten waarmee de club al jaren te kampen heeft. Volgens clubwatcher Sander de Vries is het een 'monsterklus' voor algemeen directeur Cees Roozemond te maken heeft.

"Hij heeft de afgelopen anderhalf jaar weinig kentering gebracht in de jaarcijfers, laten we eerlijk zijn", vertelt De Vries bij KOKO Radio, de podcast van de Leeuwarder Courant. "Daarmee wil ik niet zeggen dat hij helemaal niets doet, maar als je gewoon af gaat op de cijfers, dan zie je geen verschil met waarom Luuc Eisenga het veld moest ruimen. Maar goed, dat verhaal is al vaker verteld."

"Het zou ook flauw zijn om Cees Roozemond de schuld te geven van een foute terugspeelbal van Arjen van der Heide of dat Henk Veerman een kans mist", vervolgt De Vries, die het operationele tekort van bijna zes miljoen euro als de kern van het probleem ziet. "Daardoor kon Heerenveen niet op tijd investeren in die selectie, met als gevolg dat een selectie hebt die kwalitatief niet goed genoeg is, met als gevolg dat die sportieve resultaten nu tegenvallen. Het hangt allemaal met elkaar samen."

Gertjan Verbeek noemde het eerder deze week een 'vicieuze cirkel' en daar kan De Vries zich wel in vinden. "Daar heeft hij gelijk in. Ik zie nu zo een-twee-drie niet de lichtpunten waarmee je dit tij kunt keren. Je moet die tekorten gewoon veel verder terug dringen en dan heb je in deze tijd natuurlijk een monsterklus. Want elke club heeft het zwaar. Van seizoenkaarthouders is het ook maar afwachten of die komend seizoen nog een keer bereid zijn om driehonderd euro over te maken."

"Als je ziet dat Heerenveen een omzet had van 13,9 miljoen euro... Met de sportieve prestaties van nu gaan ze kelderen op die tv-ranglijst, dat wil je niet weten. Dus daar gaan ze ook een financiele klap op incasseren", besluit De Vries bezorgd. Op de tv-ranglijst is Heracles de club die momenteel nog onder Heerenveen staat. Het verschil in tv-inkomsten tussen beide clubs is ruim 600.000 euro.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand