Ophef over kunstgras: ''SC Heerenveen zit er ook niet op te wachten''

5
Ophef over kunstgras: ''SC Heerenveen zit er ook niet op te wachten''

Het kunstgrasveld op Sportpark Skoatterwâld mag vooralsnog gewoon gebruikt worden, zo heeft de gemeente Heerenveen besloten. Een stichting schreef een verzoek aan de gemeente om te kijken of SC en VV Heerenveen zich wel aan de regels voor kunstgrasvelden hielden.

Uit eerder onderzoek bleek dat het rubbergranulaat dat tussen het kunstgrasveld ligt, namelijk ook schadelijke stoffen met zich meedraagt en ook buiten het kunstgrasveld terecht kan komen. Volgens de gemeente voldoet de club grotendeels aan de voorwaarden, onder meer door 'kantplanken' te plaatsen rondom het veld.

Wat meespeelt in de beslissing is dat het veld naar verwachting nog twee jaar mee kan en daarna sowieso vervangen moet worden. Als dat gebeurt, zal er ook bodemonderzoek worden uitgevoerd. Mocht blijken dat de grond vervuild is, betekent het saneren ervan een flinke kostenpost voor SC Heerenveen.

Sportwethouder Jelle Zoetendal weet dat SC Heerenveen deze kosten waarschijnlijk wel kan dragen, maar vreest dat amateurclubs als VV Heerenveen - en velen met hen in Nederland - er mogelijk aan onderdoor gaan. "Met name voor VV Heerenveen is dat het geval", reageert Zoetendal in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Die heeft weinig eigen vermogen."

"SC Heerenveen zit er ook niet op te wachten, maar zal niet meteen omvallen", aldus Zoetendal tot besluit.

5 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 28 Dec 2020 om 11:36
  Vreemd dat de jeugd bij onze club veelal op kunstgras traint/speelt. Als je eerste nu daarop speelt......
 • 28 Dec 2020 om 10:54
  • Quote van 28 Dec 2020 om 10:19
   Precies ! Weg met die plastic rommel. En alle bijkomende vervuilingen.Wat is er nu fijner dan een echt grasveld wat je kunt ruiken enz!
  In de winter of bij zware regen is gewoon gras vaak niet te bespelen (of je vernielt het veld) en is het ook handig om te kunnen uitwijken naar kunstgras. Daarom is een extra kunstgrasveld helemaal niet zo slecht. Maar idd geen vervuiling uiteraard.
 • 28 Dec 2020 om 10:19
  • Quote van 27 Dec 2020 om 22:40
   Goeie zaak, opruimen die kutvelden
  Precies ! Weg met die plastic rommel. En alle bijkomende vervuilingen.Wat is er nu fijner dan een echt grasveld wat je kunt ruiken enz!
 • 27 Dec 2020 om 23:43
  Het verhaal klopt van geen kant. Het kunstgras veld is niet van VV Heerenveen maar van Sc Heerenveen. De volledige verantwoordelijkheid ligt bij Sc Heerenveen in deze.
 • 27 Dec 2020 om 22:40
  Goeie zaak, opruimen die kutvelden
Sunday 26 September 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›