'Supporter' Heerschop trots: ''Dit werk geeft me zoveel energie''

1
'Supporter' Heerschop trots: ''Dit werk geeft me zoveel energie''

Al meer dan zeven jaar is Marco Heerschop werkzaam bij SC Heerenveen op de communicatie-afdeling. Eerst als medewerker van SC Heerenveen TV maar sinds het vertrek van Erik Kofman is Heerschop nu sinds januari 2019 in dienst als persvoorlichter.

Als contactpersoon voor de media heeft hij constant te maken met de veranderende regelgeving rondom corona. "Het is constant zoeken, ga je de interviews in het stadion toestaan, of wil je de interviews digitaal laten afnemen? Zaak is dat het in de eerste plaats veilig gebeurt, zowel voor de spelers als de journalisten", vertelt Heerschop, geciteerd door de redactie van It Pompebledsje.

Inmiddels is Heerschop aardig gewend aan zijn nieuwe rol, maar het was het in het begin wel even schakelen. "Vooral na een verloren wedstrijd. Je moet dan snel terug in je professionele rol kruipen, ook al baal je als supporter", vertelt de Sneker, die in zijn woonplaats jarenlang zelf speelde in het eerste elftal van ONS Sneek. Nu is zijn rol als persvoorlichter vooral ondersteunend.

"Dit werk geeft me zoveel energie. Ik ben zelf ook sportief en dan leef je echt naar een wedstrijd toe. Je werkt er de hele week keihard voor met de afdeling. Topsportmentaliteit is er niet alleen op het veld, maar ook in ons team. Ik ben echt blij met de jongens van SC Heerenveen TV en communicatie", aldus Heerschop tot besluit.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 29 Oct 2020 om 18:07
    Werd in de podcast al benoemd, maar ook dit zijn de clubmensen waar we het van moeten hebben. Respect en klasse!