Nieuw onderzoek naar uitbreiding Sportpark Skoatterwâld

3
Nieuw onderzoek naar uitbreiding Sportpark Skoatterwâld

SC Heerenveen gaat samen met VV Heerenveen en de gemeente onderzoek laten doen naar de vernieuwing en uitbreiding van Sportcomplex Skoatterwâld. De focus ligt op de noordzijde van het complex waar nog ruimte is, schrijft de Leeuwarder Courant

Aan het einde van dit kalenderjaar moet er een plan op tafel liggen waarover de gemeenteraad zich vervolgens kan buigen. Met de opdracht voor dit plan lijkt SC Heerenveen zich te binden aan het idee om het huidige trainingscomplex te upgraden, in plaats van buiten de gemeentegrenzen te gaan kijken. Algemeen directeur Cees Roozemond zag dat in november nog zitten.

Nu gaat de focus weer op een gezamenlijke toekomst met zustervereniging VV Heerenveen. "Het geeft ons ruimte om de wensen van beide clubs vertaald te zien", reageert Roozemond, die bijval krijgt van Bernier Hoekstra, voorzitter van VV Heerenveen. "Het is een mooi cadeau, zeker nu we het niet groots kunnen vieren door de coronacrisis."

Het onderzoek richt zich zoals genoemd vooral op de noordkant van het complex, waar plek is voor een extra aantal voetbalvelden. Volgens de LC komt op die plek waarschijnlijk ook ruimte voor nieuwe gebouwen. Overigens zal aan de noordzijde van het complex ook gebouwd worden aan een Van der Valk-hotel (zie foto). Uiterlijk in 2024 moet het hotel zijn opgeleverd.

Foto: Gemeente Heerenveen

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 16 Jul 2020 om 21:33
    De noordzijde zijn toch de parkeerplekken ? P6 ? Wat zouden ze bedoelen ?
  • 16 Jul 2020 om 21:15
    Op de foto van Vd Valk staat dat hotel toch heel duidelijk op de zuidzijde.
  • 16 Jul 2020 om 16:34
    Complicatie gaat hoe dan ook worden dat de bouw van Van der Valk een lang bezwarentraject te wachten staat. Een groep bezwaarmakers zal tot het gaatje (Raad van State) gaan om die bouw tegen te houden. Dat gaat jaren duren.
Sunday 26 September 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›