'Overheidssteun voor betaaldvoetbalclubs: KNVB vraagt 196 miljoen'

1
'Overheidssteun voor betaaldvoetbalclubs: KNVB vraagt 196 miljoen'

De clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie kunnen een beroep gaan doen op overheidssteun. Dat vertelt sportmarketeer Chris Woerts maandagavond bij Veronica Inside.

"Er is een rapport van tweehonderd pagina's gemaakt voor de overheid. De kern van het verhaal is dat ze ongeveer 196 miljoen euro steun vragen", vertelt Woerts. Dat volle bedrag is alleen nodig als het hele seizoen zonder fans gespeeld moet worden. "Omdat we al een tijd zonder publiek spelen, wordt gevraagd om een derde als een schenking te zien, een gift aan de clubs. En twee derde als een lening, die binnen vijf jaar terugbetaald moet worden."

Clubs kunnen niet zomaar een beroep doen op het noodfonds. Zo mogen clubs geen bonussen en dividend uitkeren of bezuinigen op de jeugdopleiding en vrouwenvoetbal. Op salarissen moet juist wel bespaard worden. "Als je heel veel eigen vermogen hebt en gezond bent, dan kun je er ook geen gebruik van maken. De top-vier gaat er waarschijnlijk helemaal van afzien", weet de sportmarketeer te melden. Wellicht volgen er ook meer clubs.

"Het heikele punt is de transferinkomsten. Je kunt moeilijk overheidssteun vragen en dan geld uitgeven voor transfers of spelers verkopen. Daar zitten clubs over in dubio. Maar er zullen clubs gebruik van maken, omdat ze het moeilijk krijgen. In de Keuken Kampioen Divisie, maar zeker ook in de Eredivisie. Zonder inkomsten gaat het gewoon niet."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 2 Jun 2020 om 17:31
    Er zijn genoeg dingen te verzinnen waar je een supporter blijer mee maakt dan de reguliere televisie uitzending en waarvoor je prima een bedrag kunt vragen. Meekijken bij de besprekingen in de kleedkamer. Laat de coaches live uitleggen wat hun idee is bij een wissel. Laat wisselspelers commentaar geven tijdens de wedstrijd (zo kun je spelers ook beter leren kennen). Laat kijkers zelf kiezen vanuit welke cameraposities ze de wedstrijd bekijken. Het zal de misgelopen recettes zeker niet goed maken, maar ik vind dat clubs wel een beetje creatiever mogen zijn.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›