'Een rol als directeur naast Roozemond zou misschien kunnen''

Gertjan Verbeek koestert nog altijd de hoop om in de toekomst een beleidsfunctie te bekleden bij SC Heerenveen. Maar met Cees Roozemond als algemeen directeur lijkt de kans klein dat de trainer van Adelaide United in het Abe Lenstra Stadion op termijn weer aan de slag gaat. 

De 57-jarige Verbeek heeft al vaker aangegeven dat hij een rol als manager of directeur ambieert bij een profclub - en als het even kan bij SC Heerenveen. "Het is duidelijk dat Heerenveen afgelopen jaar een andere koers is gaan varen", vertelt Verbeek in de Sportcast van Omrop Fryslân. "Op dit moment heb ik er geen zicht op of het veel beter is gegaan dan het jaar daarvoor. Maar dat is passé."

Voor de toekomst sluit Verbeek een terugkeer echter zeker niet uit. "In het voetbal kunnen dingen soms heel snel veranderen, dus ik zet niks uit mijn hoofd. SC Heerenveen vind ik nog steeds een hartstikke mooie club en ik denk dat ik nog steeds heel goed pas bij de clubcultuur zoals die was en hoort te zijn. Ik volg het allemaal nog met heel veel belangstelling."

Verbeek zou in principe best met Roozemond willen werken. "Maar ik zou niet als manager onder hem kunnen werken. Wel als (technisch) directeur naast hem, dat zou misschien kunnen. Maar dan moet je gesprekken voeren en kijken of je elkaar kunt vinden. Verleden jaar konden we elkaar niet vinden, dat is duidelijk", besluit Verbeek.

In de huidige bestuursstructuur van SC Heerenveen is alleen Cees Roozemond statutair directeur. Gerry Hamstra (technisch beleid), Martin Koopman (commercieel beleid) en Danny Steenstra (financieel beleid) werken als managers onder Roozemond.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand