Roozemond: ''Maak me meer zorgen om sponsoren en supporters''

0
Roozemond: ''Maak me meer zorgen om sponsoren en supporters''

Vandaag vindt er weer een belangrijk overleg plaats tussen alle profclubs, de KNVB en de Eredivisie CV over de toekomst van het profvoetbal tijdens de coronacrisis. Vorige week werd vooral duidelijk dat er geen eensgezindheid bestaat over het wel of niet uitspelen van de Eredivisie.

Vooralsnog zijn de richtlijnen van de overheid en het RIVM leidend en is duidelijk dat er tot 1 juni niet gevoetbald zal worden. Op 28 april worden de maatregelen mogelijk nog verder opgeschort. "Als die voorschrijven dat we in mei niet kunnen trainen en in juni en juli niet kunnen voetballen, dan wordt het seizoen definitief gestaakt", vertelt Cees Roozemond in de Leeuwarder Courant.

In dat geval is er sprake van overmacht en zal FOX Sports normaal gesproken ook de tv-gelden van het laatste kwartaal (zo'n 900.000 euro) gewoon overmaken. In dat geval lopen de Friezen alleen inkomsten mis uit thuiswedstrijden en valt de schade op de korte termijn nog enigzins mee. Roozemond beseft echter goed dat deze crisis niet afgelopen is als de maatregelen stadiumgewijs worden opgeheven.

"Waar ik me meer zorgen om maak zijn onze 460 sponsoren. Die hebben het voor een deel heel erg zwaar", vervolgt de algemeen directeur van SC Heerenveen. "En onze supporters: hebben zij straks nog werk?"

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›