Roozemond niet blij met Overmars: ''Zouden met één stem spreken''

1
Roozemond niet blij met Overmars: ''Zouden met één stem spreken''

Uitspraken van Marc Overmars dat Ajax graag wil stoppen met de Eredivisie, hebben in het voetbalwereldje voor veel ophef gezorgd. Onder meer omdat de UEFA duidelijk heeft aangegeven dat er consequenties volgen als clubs zelf besluiten uit de competitie te stappen.

"We waren heel hard onderweg om telkens als één stem te spreken. Daar hadden we ook duidelijke afspraken over gemaakt", vertelt Roozemond in gesprek met Omrop Fryslân. "Marc spreekt uit zijn hart, ik snap wat ie zegt, dat zijn de emoties. Ik kan me voorstellen dat Ajax denkt: we staan bovenaan, we worden misschien wel kampioen. Maar zouden het nu juist even niet over hebben."

"We kiezen bewust voor de strategie om als Eredivisie met één stem te spreken", vervolgt Roozemond, die zich daarom ook niet openlijk uitspreekt over het wel of niet stoppen van de Eredivisie. De algemeen directeur van SC Heerenveen bevestigt daarnaast opnieuw dat de club niet direct in financiële problemen zal komen door de gevolgen van de coronacrisis en geen maatregelen zal nemen.

"Er worden ons belastingtechnisch wel wat mogelijkheden aangereikt. We zijn in de gelukkige situatie dat onze liquiditeit hoog is. We hebben een operationeel tekort, daar moeten we mee aan de slag, maar we hebben de laatste maanden hard gewerk aan onze liqiduiteit en daar hebben we nu baat bij", aldus Roozemond.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 3 Apr 2020 om 16:25
    Welkom Cees in de bijzondere wereld van het betaalde voetbal
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›