Roozemond: ''Het recetteverlies zal dan neerkomen op 250.000 euro''

1
Roozemond: ''Het recetteverlies zal dan neerkomen op 250.000 euro''

Het verlies dat SC Heerenveen eventueel gaat draaien door het coronavirus valt door de club prima op te vangen. In vergelijking tot het begrotingstekort van circa zes miljoen euro is het een relatief kleine extra onvoorzienbare kostenpost.

Ook dit boekjaar zullen transfers de club financieel weer wat lucht geven, aangezien Michel Vlap en Kik Pierie beiden na 30 juni 2019 werden verkocht. "Gelukkig hebben we de liquiditeit redelijk onder controle", zegt Cees Roozemond tegen De Telegraaf. De algemeen directeur bevestigt dat de club nu niet in directe financiële problemen zal komen, zoals hier en daar wordt gesuggereerd.

"Ik doe geen uitspraak over hoe lang we vooruit kunnen, maar uit een bodemloze put scheppen is niet aan de orde. Daar moeten inkomsten tegenover staan. Heerenveen moet nog drie thuisduels en mocht er niet meer gespeeld worden of zonder publiek dan zal het recetteverlies neerkomen op zo'n 250.000 euro", aldus Roozemond, die dinsdag opnieuw met alle Eredivisieclubs virtueel om de tafel gaat.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 29 Mar 2020 om 20:54
    Valt erg mee dus. Hopelijk valt er in juni of juli nog wat in te halen aan wedstrijden.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›