Mossou zet vraagtekens bij tv-gelden: ''Alles komt aan op solidariteit''

1
Mossou zet vraagtekens bij tv-gelden: ''Alles komt aan op solidariteit''

Ajax, Feyenoord en PSV komen de coronacrisis financieel gezien wel door, maar de situatie bij kleinere clubs uit de Eredivisie is zorgwekkender. Bij clubs als SC Heerenveen zal de klap relatief gezien een stuk groter zijn.

Algemeen Dagblad-journalist Sjoerd Mossou vindt dat de traditionele top drie een offer moet brengen om solidariteit te tonen. "Over de verdeling van televisiegeld in de Eredivisie kun je eindeloos discussiëren, maar juist nu komt alles aan op eensgezindheid en solidariteit bij de clubs. Vergeet onze positie op de coëfficiëntenlijst, of onze ambities in Europa, het zijn bijzaken van bijzaken van bijzaken."

Het televisiegeld voor de maanden maart en april bedraagt 14 miljoen euro, schrijft Mossou. "Verdeel het straks zo evenredig mogelijk over alle clubs, ook de kleintjes, en gebruik desnoods ook de eerste twee maanden van het nieuwe seizoen, plus een fors deel van de eerstvolgende pot uit Europees voetbal. In topsport geldt normaal het recht van de sterkste. Nu niet. Samen overeind blijven is de enige optie."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 21 Mar 2020 om 15:34
    Helemaal mee eens!!!
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›