''Je mag voetballers geen druk opleggen, zij zijn geen schuldigen''

0
''Je mag voetballers geen druk opleggen, zij zijn geen schuldigen''

Het verplicht inleveren van salaris kan voor problemen gaan zorgen bij voetballers. Volgens VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko moeten clubs hier rekening mee gaan houden bij het maken van dergelijke beslissingen, mocht het nodig zijn vanwege de coronacrisis.

"Zo werkt het natuurlijk niet", vertelt oud-speler van onder meer FC Groningen aan de NOS. "Clubs hebben gewoon contractuele verplichtingen en het is echt niet zo dat alle voetballers contracten hebben als Lionel Messi of Cristiano Ronaldo. Als je kijkt naar de salarissen van spelers in de eerste divisie bijvoorbeeld, dan gaat het echt maar om een paar duizend euro. En die moeten daar vaak ook een gezin van onderhouden."

In bijvoorbeeld Zwitserland moeten spelers al verplicht salaris inleveren om clubs te helpen te overleven. In Nederland is dit vooralsnog niet het geval. "De huidige situatie is ook nog pril. Spelers willen bijna altijd meedenken, maar we moeten er echt voor waken dat het een morele plicht vanuit de maatschappij wordt. Je mag voetballers geen druk opleggen, zij zijn geen schuldigen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›