'FIFA legt laatste hand aan plan salarisverlaging spelers' KNVB laat supporters meebeslissen in cruciaal corona-overleg De Haan ziet vooruitgang: ''Er wordt anders gedacht en dat is goed'' 'Botman en Halilovic mogen blijven, exit voor Van Hau en Odgaard' Dubbel gevoel bij Jansen: ''Die beslissingen moeten anderen maken''

KNVB bekijkt mogelijkheden voor invoeren van zuivere speeltijd

2
KNVB bekijkt mogelijkheden voor invoeren van zuivere speeltijd

De KNVB komt in actie na het duel van Ajax in de Europa League tegen Getafe. Bij dit duel was de zuivere speeltijd enkel 42 minuten en 36 seconden. Mogelijk gaat dit in de toekomst ingevoerd worden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.

“Het is alleen niet eenvoudig. Je kan niet zeggen: we gaan naar negentig minuten zuivere speeltijd, dat houdt geen enkele speler namelijk vol", reageert secretaris-generaal Gijs de Jong tegenover Voetbal International. "Maar er zijn tussenvarianten mogelijk, bijvoorbeeld door eerst de extra tijd effectief te maken. Daar staan wij open voor."

"Hoe kan je de zuivere speeltijd omhoog krijgen? Daar zijn we al langer mee bezig", stelt De Jong. "In het pupillenvoetbal tot en met 12 hebben we al een boel ingevoerd. Werken met tijdstraffen na het krijgen van een kaart, de self-pass, indribbelen in plaats van ingooien, doorwisselen."

Bij de FIFA is het door ontwikkelen van de VAR op dit moment de prioriteit. "Daarom zal het niet eerder dan het seizoen 2023/24 zijn tot we überhaupt kunnen testen met zuivere speeltijd in het betaald voetbal.”

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 21 Feb 2020 om 23:18
    Typisch weer.. Nu ajax eens de klos is van tijdrekkende clubs gaan ze kijken of ze iets kunnen invoeren. Toen Heerenveen tegen VVV speelde hoorde je ze er niet over. Die hebben ook veel tijd zitten rekken en op de grond gelegen..
    Ik vind het overigens niet erg. Het is een andere manier van voetballen, volledig gericht op de winst of 1 punt. Tegen een voetballend sterkere ploeg. En daarbij is alles geoorloofd. De clubs die verliezen of gelijk spelen moeten achteraf niet lopen klagen. Wim Kieft heeft daar een goede column over geschreven.Nederland moet gewoon volwassen worden en niet naief denken dat alleen aanvallend voetbal het echte voetbal is.
  • 21 Feb 2020 om 19:37
    Zolang de KNVB blijft toegeven aan Fox of welke partij in de toekomst dan ook, zal dit niet gebeuren i.v.m. de reclameblokken etc.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›