'Dat is natuurlijk lachwekkend, dat voel je ook in het stadion''

Twee weken geleden schreef Tom Knipping in Voetbal International een uitgebreid stuk over de oplopende financiële tekorten bij SC Heerenveen. Hij noemde daarbij dat de clubleiding "lijkt op het Titanic-orkest dat blijft doorspelen terwijl het schip zinkt."

Sportverslaggever Roelof de Vries las het stuk ook en vond het an sich niet echt opzienbarend. "Los van de inhoud had ik de vergelijking met de Titanic al eerder gezien in de VI. Ik vond het niet zo origineel, maar oké. In het hele stuk staat niets nieuws, het is allemaal weer een beetje opkloppen van oude informatie", begint De Vries in de Sportcast van Omrop Fryslân.

Dat de club financieel onder druk staat, onder meer vanwege het uitblijven van een hoofdsponsor, staat echter als een paal boven water. "Dat is absoluut zorgwekkend", aldus De Vries, die al meerdere malen zag dat algemeen directeur Cees Roozemond al meerdere malen een bijna-akkoord met een hoofdsponsor aankondigde. "Dat is natuurlijk lachwekkend, dat voel je en merk je ook in het stadion."

"Ik sprak laatst met iemand uit Wolvega die me herkende van de Omrop. Hij zei: 'Ik heb voor het eerst sinds dertig jaar m'n seizoenkaart opgezegd. Hoezo? Nou, het voetbal is niet meer zo zo en die rare tijden altijd. Ik moet ook zeggen dat ik niks met die Roozemond heb, hoor. Dat geblèr en dat gedoe met die hoofdsponsor. Hij zegt iedere maand dat er een hoofdsponsor komt en die is er nog steeds niet.'"

De Vries wil daarmee niet zeggen dat alle Heerenveen-supporters er zo over denken. "Maar het zegt wel iets over het gevoel wat er heerst op dat gebied. Voetballend gaat het beter, Johnny Jansen is een goed uithangbord, Gerry Hamstra heeft de laatste tijd goede spelers aangetrokken, dat staat allemaal wel. Alleen financieel en commercieel is het nog steeds heel erg zorgwekkend."

Daarbuiten botste Roozemond ook al meerdere malen met burgemeester Tjeerd van der Zwan, onder meer over het de aanpak van Sportpark Skoatterwald "Dat zijn geen vrienden en niet alleen daar over, ook over stadionverboden. Je kunt zeggen dat het misschien een bepaalde tactiek is van hem en dat het ook goed kan uitpakken. Dat moet je nog even afwachten."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
Heracles Almelo
12:15
SC Heerenveen
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
12 Almere City 26 -17 30
13 PEC Zwolle 26 -13 28
14 Heracles Almelo 26 -25 26
Bekijk de hele stand