''Het voordeel is dat de kritiek van buitenaf me niet zo snel raakt''

0
''Het voordeel is dat de kritiek van buitenaf me niet zo snel raakt''

Met name in zijn beginperiode bij SC Heerenveen kreeg Gerry Hamstra flink wat kritiek over zich heen. De technisch manager van de Friezen leerde echter al op jonge leeftijd hoe hij daarmee moest omgaan. Het schippersinternaat waar hij doordeweeks zat, leerde hem al vroeg de lessen van het leven.

"Ik leerde er dat ik voor mezelf moest opkomen. Ik was de oudste thuis, mijn twee jongere broertjes gingen later ook naar Groningen. Voor hen vervulde ik vanaf toen een soort vaderrol. Het schippersinternaat heeft mij veel gebracht. Verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid, natuurlijk", stelt Hamstra in een openhartig gesprek met de Leeuwarder Courant.

"Maar ook discipline en structuur, want in zo’n grote groep waren er wel regels nodig. Zo stonden de bedtijden en eettijden vast en hadden we corveedienst. Wat ik ook leerde: hoe ga je om met teleurstellingen en tegenslagen? Die moest ik voornamelijk zelf verwerken. Toen was dat niet leuk. Nu haal ik daar juist kracht uit", vervolgt Hamstra, die op jonge leeftijd er vaak alleen voor stond.

"Dan raak je als volwassene niet zo snel in de war van lastige situaties, zoals vorig jaar toen het bestuurlijk heel onrustig was bij de club. Ik ga juist knokken als het moeilijk wordt", aldus Hamstra, die bekend staat om zijn persoonlijke interesse in mensen, maar zelf daar liever niet openlijk over verteld. "Wanneer je als kind jezelf moet beschermen, bouw je een muur om jezelf heen."

"Het voordeel van die muur is dat kritiek van buitenaf me niet zo snel raakt. De keerzijde? Ik praat niet zo makkelijk over mezelf, zeker niet als er iets vervelends aan de hand is", besluit Hamstra eerlijk.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!