Hamstra na moeilijke tijd: ''Je voelt je betrokken en verantwoordelijk''

0
Hamstra na moeilijke tijd: ''Je voelt je betrokken en verantwoordelijk''

De start van het kalenderjaar 2019 was voor Gerry Hamstra op vele vlakken een moeizame periode. Op sportief vlak was er een uitdagende transferperiode (inclusief de ophef rondom Morten Thorsby), op bestuurlijk vlak was er een machtsvacuüm na het vertrek van Luuc Eisenga en bovendien moest Hamstra ook nog eens afscheid nemen van zijn moeder.

Wonder boven wonder bleef de 49-jarige technisch manager overeind tussen al het emotionele en aandacht vragende geweld om hem heen. "Weglopen voor mijn verantwoordelijkheid, dat doe ik niet", verklaart Hamstra negen maanden later in de Leeuwarder Courant. "Je voelt je betrokken en verantwoordelijk bij alles wat er bij de club gebeurt."

Tijdelijk afstand nemen van zijn werk was voor Hamstra eigenlijk geen optie. "Ik wil de boel onder controle houden. Maar wat ik wel heb geleerd: dat kán gewoon niet altijd. Soms is het juist ook goed om even afstand te nemen. (...) Ik ga altijd maar door. Dat zit wel een beetje in me", aldus de geboren Groninger, die voor het eerst in een interview wat meer verteld over zijn persoonlijke leven.

Ook zijn moeder, die begin dit jaar op 69-jarige leeftijd overleed, komt in de ochtendkrant ter sprake. "Ze is veel te jong overleden. Het ging al twee jaar slecht. Haar dood was een geleidelijk proces. Ik zag een heel sterke, krachtige vrouw steeds verder aftakelen. Eigenlijk was het beter toen het afgelopen was. Hoe verdrietig ook, want ik mis haar nog elke dag."

"Momenteel zie ik hoe mijn vader zich staande houdt. Wat knap, denk ik dan, dat hij opnieuw iets van zijn leven probeert te maken. Terwijl hij elk moment van de dag zijn vrouw mist, met wie hij 50 jaar alles heeft gedeeld", aldus Hamstra.

Foto: Omrop Fryslân

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 2 oktober 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›