Roozemond kritisch: ''Commerciële team was redelijk lamgeslagen''

Over het seizoen 2017/18 kende SC Heerenveen een operationeel tekort van 5,8 miljoen euro en zover bekend is dit afgelopen seizoen opgelopen naar 6,1 miljoen euro. Door het verkopen van spelers maken de Friezen nog steeds winst, maar het is duidelijk dat er wat moet gebeuren om het tekort naar beneden te krijgen.

"Het operationeel tekort wat er nu is, is te groot voor een club als Heerenveen", vertelt Roozemond in de Sportcast van Omrop Fryslân. In het beleidsplan van de club staat dat het tekort in drie jaar op maximaal twee miljoen euro moet uitkomen, maar vooralsnog zijn de kosten alleen maar verder gestegen. "Daar ga ik nu nog geen uitspraken over doen, het eerste kwartaal moet nog worden afgerond", reageert Roozemond.

Sportverslaggever Roelof de Vries weet echter zeker dat de kosten zijn opgelopen: "De rekensom is makkelijk te maken. Die 6,1 miljoen is opgelopen naar 6,3 miljoen en hoeveel het nu precies is, weet ik niet. Maar het moet toegenomen zijn, want er zijn bijvoorbeeld alleen maar mensen bijgekomen in plaats van weggegaan. Misschien gebeurt dat nog en we moeten Roozemond ook de tijd geven. Maar tot nu toe is dat nog niet gebeurd."

"Daar raak je precies de kern van de zaak", antwoord Roozemond. "We praten over een periode van drie jaar. Je zegt dat er meer mensen zijn bijgekomen dan weggegaan. Dat is essentieel, want je kijkt in eerste instantie naar mensen die op dit moment overbodig zijn of gewoon niet functioneren. Die zijn er niet op dit moment. Ten tweede zijn er mensen niet die er wél moeten zijn. Dan heb je het bijvoorbeeld over een afdeling IT en HR."

"Toen ik er kwam was er qua dossiers nog helemaal niets. Dat kan natuurlijk niet als je met zoveel mensen werkt", aldus Roozemond, die bewust de kosten laat oplopen. "Het klopt dat we nu meer mensen aannemen en dat doen we met een reden. In dit soort situaties gaan de kosten vaak voor de baten uit. Het commerciële team was redelijk lamgeslagen."

"Ik spreek met grote sponsoren, die tussen 100.000 en 250.000 euro betalen, die in drie jaar geen bezoek van de club hebben gehad. Er is een team en er wordt ongelofelijk hard gewerkt. We hebben nieuw talent aangenomen en heb je daarmee direct de nieuwe sponsoren binnen die je nodig hebt? Nee, natuurlijk niet. Maar we hebben wél vertrouwen in dat ze weer gaan komen", besluit Roozemond.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand