'Als het Roozemond nu nog niet lukt, dan lukt het nooit zou je zeggen''

Juist op het moment dat SC Heerenveen al weken sportief floreert, is het eigenlijk verbazingwekkend dat de club nog altijd geen nieuwe hoofdsponsor heeft gevonden. Er zijn dit seizoen een flink aantal spelers die dit seizoen de aandacht trekken. 

"Rodney Kongolo staat symbool voor het huidige Heerenveen. Hij is niet te beroerd om hard te werken, gaat voor een ander door het vuur en, misschien wel het allerbelangrijkste, straalt spelvreugde uit", schrijft journalist Anne Roel van der Meer in de Leeuwarder Courant. "Vorig jaar was het twijfelachtig of hij in Heerenveen ooit echt zijn plek zou vinden, nu is hij van grote waarde."

"Maar er zijn er meer bij Heerenveen die opstaan. De metamorfose van Sherel Floranus is al vaak genoemd, de indrukwekkende wijze waarop nieuweling Joey Veerman zich presenteert ook. De Volendammer stond aan de basis van alle vier Heerenveen-goals tegen AZ", vervolgt Van der Meer enthousiast. "Kijk ook naar de pas negentienjarige Sven Botman."

"Hij straalt als centrale verdediger de zelfverzekerdheid uit van een ervaren prof die zich door niets of niemand van de wijs laat brengen, ook al is hij bezig aan zijn eerste eredivisieseizoen. Oké, hij zat er bij de gelijkmaker van AZ (kopbal Ron Vlaar) even naast, net als doelman Warner Hahn, maar maakte opnieuw indruk. Botman maakte na een corner van Veerman bovendien zijn eerste eredivisiegoal."

"Daarmee schonk hij zijn ploeg, verreweg de jongste van alle teams op het hoogste niveau, extra geloof in een mooi resultaat", aldus Van der Meer, die trainer Johnny Jansen best kritisch vond op zijn ploeg. "Vooral over de prestatie die Heerenveen in balbezit leverde. Jansen is, ondanks de flow waarin zijn elftal zit, niet blind voor de tekortkomingen van Heerenveen."

"Wat dit moment beklijft, is de positieve atmosfeer rond het elftal. Negen punten uit de laatste drie duels, een duidelijk voetbalidee en een gezonde teamgeest: de omstandigheden waaronder Heerenveen toewerkt naar een wedstrijd tegen FC Groningen (zondag 12.15 uur) zijn weleens minder geweest", aldus Van der Meer, die hoopt dat de resultaten ook snel een hoofdsponsor gaan opleveren.

"En, even buiten de orde: als het directeur Cees Roozemond en het commerciële team nu nog niet lukt om een hoofdsponsor te strikken, dan lukt het nooit zou je zeggen", besluit Van der Meer.

SC Heerenveen vol vertrouwen richting de noordelijke derby - Sport - https://t.co/o3w9AQqaQJ https://t.co/5jNYk1eESB

— Anne Roel van der Meer (@arvdmeer) October 21, 2019

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
Heracles Almelo
12:15
SC Heerenveen
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
12 Almere City 26 -17 30
13 PEC Zwolle 26 -13 28
14 Heracles Almelo 26 -25 26
Bekijk de hele stand