''Als het Roozemond nu nog niet lukt, dan lukt het nooit zou je zeggen''

6
''Als het Roozemond nu nog niet lukt, dan lukt het nooit zou je zeggen''

Juist op het moment dat SC Heerenveen al weken sportief floreert, is het eigenlijk verbazingwekkend dat de club nog altijd geen nieuwe hoofdsponsor heeft gevonden. Er zijn dit seizoen een flink aantal spelers die dit seizoen de aandacht trekken. 

"Rodney Kongolo staat symbool voor het huidige Heerenveen. Hij is niet te beroerd om hard te werken, gaat voor een ander door het vuur en, misschien wel het allerbelangrijkste, straalt spelvreugde uit", schrijft journalist Anne Roel van der Meer in de Leeuwarder Courant. "Vorig jaar was het twijfelachtig of hij in Heerenveen ooit echt zijn plek zou vinden, nu is hij van grote waarde."

"Maar er zijn er meer bij Heerenveen die opstaan. De metamorfose van Sherel Floranus is al vaak genoemd, de indrukwekkende wijze waarop nieuweling Joey Veerman zich presenteert ook. De Volendammer stond aan de basis van alle vier Heerenveen-goals tegen AZ", vervolgt Van der Meer enthousiast. "Kijk ook naar de pas negentienjarige Sven Botman."

"Hij straalt als centrale verdediger de zelfverzekerdheid uit van een ervaren prof die zich door niets of niemand van de wijs laat brengen, ook al is hij bezig aan zijn eerste eredivisieseizoen. Oké, hij zat er bij de gelijkmaker van AZ (kopbal Ron Vlaar) even naast, net als doelman Warner Hahn, maar maakte opnieuw indruk. Botman maakte na een corner van Veerman bovendien zijn eerste eredivisiegoal."

"Daarmee schonk hij zijn ploeg, verreweg de jongste van alle teams op het hoogste niveau, extra geloof in een mooi resultaat", aldus Van der Meer, die trainer Johnny Jansen best kritisch vond op zijn ploeg. "Vooral over de prestatie die Heerenveen in balbezit leverde. Jansen is, ondanks de flow waarin zijn elftal zit, niet blind voor de tekortkomingen van Heerenveen."

"Wat dit moment beklijft, is de positieve atmosfeer rond het elftal. Negen punten uit de laatste drie duels, een duidelijk voetbalidee en een gezonde teamgeest: de omstandigheden waaronder Heerenveen toewerkt naar een wedstrijd tegen FC Groningen (zondag 12.15 uur) zijn weleens minder geweest", aldus Van der Meer, die hoopt dat de resultaten ook snel een hoofdsponsor gaan opleveren.

"En, even buiten de orde: als het directeur Cees Roozemond en het commerciële team nu nog niet lukt om een hoofdsponsor te strikken, dan lukt het nooit zou je zeggen", besluit Van der Meer.

6 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 21 Oct 2019 om 22:01
  Nonsens natuurlijk, zit niet zo’n duidelijke relatie in. Zeker niet na laatste drie wedstrijden.. Zou ook eerlijk gezegd niet weten welk bedrijf sponsor moet worden, helft van NL heeft al ‘nep sponsoren’ ofwel bedrijven die leven van overheid/subsidie en dus belastinggeld. Geldt ook voor gesubsidieerde zonnepanelen maar zeker voor vele zorgtoko’s, ‘brainports’ en andere vaagheden. Potentieel daarvan is in Friesland bijna 0, Vietnamese sponsor lijkt me helemaal onzin. Koop dan een Koreaan ofzo, pfff
 • 21 Oct 2019 om 20:37
  Mwah. Het LC stuk begint met “De motor van SC Heerenveen draait soepeltjes op de brandstoffen spelvreugde en teamgeest. “ Dan is de kop boven dit FO verhaal wellicht een beetje buiten de orde, zoals Van der Meer het zelf benoemd.
 • 21 Oct 2019 om 18:33
  • Quote van 21 Oct 2019 om 18:14
   Tsja, geef Cees maar weer de schuld. Waardeloos stukje, Roozemond wordt ook maar geconfronteerd met jarenlange neergang. Zowel sportief als commercieel, zoiets repareer je niet in een zomer. Dit proces weer positief omdraaien dat gaat echt even wat tijd kosten.Neemt niet weg dat we sportief momenteel aardig aan de weg timmeren en daar begint het allemaal mee.
  Zou hier niet te zwaar aan tillen. Een kwinkslag en verwijzing naar de positieve vibe rondom de club momenteel. Wel is het grappig om te zien dat het soms lijkt alsof Heerenveen sinds de aanstelling van Roozemond in een vrije val is beland. Het is wel lekkere afleiding. Laat JJ maar mooi bouwen aan zijn team en de publieke aandacht maar op CR gericht zijn. Ik heb het vermoeden dat zijn rug breed genoeg is om daar tegen te kunnen.
 • 21 Oct 2019 om 18:14
  Tsja, geef Cees maar weer de schuld. Waardeloos stukje, Roozemond wordt ook maar geconfronteerd met jarenlange neergang. Zowel sportief als commercieel, zoiets repareer je niet in een zomer. Dit proces weer positief omdraaien dat gaat echt even wat tijd kosten.Neemt niet weg dat we sportief momenteel aardig aan de weg timmeren en daar begint het allemaal mee.
 • 21 Oct 2019 om 16:16
  Klopt helemaal.Goed stukje.
 • 21 Oct 2019 om 16:15
  Tja Roozemond steek dat maar in je zak!
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›