De Haan reageert: ''Moet ik dan thuisblijven? Natuurlijk niet''

Nu duidelijk is dat de rol van 'team-Riemer' is uitgespeeld, zullen de heren in de nabije toekomst alleen als supporters nog op de tribune zitten in het Abe Lenstra Stadion. Voor Foppe de Haan is het duidelijk: hij zal ondanks alles blijven komen bij 'zijn' club.

"Of het zeer doet? Er zijn een paar bij die er wat harder in zijn, maar het is mijn club. Dus mijn gevoel zegt van: 'Ermee stoppen, want dit werkt niet. Ze willen het niet en het is zinloos.' Maar mijn verstand zegt: 'Ja, maar het is je club. Je hebt best wel wat kennis en je zou best wel op een aantal gebieden kunnen helpen. Wil je het nu wel of wil je het niet?'", vertelt De Haan bij Omrop Fryslân.

"Uiteindelijk heeft de eerste kant van mijn gevoel de overhand. Ik zei: 'Ik doe het niet meer'", stelt De Haan, die nu dus alleen nog supporter zal zijn. "Ja, waarom niet? Ik vind dat ze na januari gelukkig zijn begonnen met voetballen. Dus dat zorgt ervoor dat je er met plezier naar kijkt. Ik vind de ontwikkeling van een aantal spelers ook fantastisch. Daar ben ik ook voetbaltrainer voor."

"We zullen wel kijken hoe het gaat, want we krijgen er toch geen invloed op, dus waar maak ik me dan druk om? Moet ik dan thuisblijven? Natuurlijk niet, het is mijn club", vervolgt de 75-jarige nestor, die Roozemond gerust een kans wil geven. "Dat hebben we nu ook gezegd: 'Oké, prima. Jullie vinden dat het zo moet, wij zijn het er niet mee eens, maar dat is jullie goed recht. Klaar. Laat het maar zien."

Sommige leden uit de groep (Tjisse Wallendal, Gertjan Verbeek, Riemer van der Velde en Henk Hoekstra) hadden er meer moeite mee, volgens De Haan. "De een is wat harder dan de ander en de een wat emotioneler dan de ander. Gisteravond hebben we er uitgebreid over zitten te praten. Het zijn vijf mensen die al heel lang met elkaar samenwerken."

"In juni komen we nog een keer samen en dan maken we er een soort reünie van, want eigenlijk vinden we het met elkaar erg gezellig", stelt De Haan, die desondanks verwacht dat de groep wel kritisch de gang van zaken binnen het Abe Lenstra Stadion blijft volgen. "Het is net als bij dat ene sportprogramma, van die dikke en die dunne (Bureau Sport, red.): 'We houden u in de gaten."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
Heracles Almelo
12:15
SC Heerenveen
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
12 Almere City 26 -17 30
13 PEC Zwolle 26 -13 28
14 Heracles Almelo 26 -25 26
Bekijk de hele stand