'Ik las dat ik met een achterstand begin, dat is ook zo''

Cees Roozemond is de tijdelijke baas van SC Heerenveen. De zestigjarige bestuurder, die mogelijk in aanmerking komt voor een langer verblijf, sprak dinsdag het personeel van de Friese club toe en werd naar eigen zeggen goed ontvangen.

"Als je maar een duidelijk en eerlijk verhaal vertelt", zegt hij in de Leeuwarder Courant. "Ik las dat ik met een achterstand begin. Dat is ook zo. Ik heb het personeel verteld wie ik ben, hoe ik gewend ben dit soort klussen te doen en hoe deze situatie is ontstaan. Het was een goede discussie, met kritische vragen. Wat me vertrouwen geeft is dat het personeel na mijn uitleg beter begrijpt wat er is gebeurd."

Roozemond was voorzitter van het Stichtingsbestuur van SC Heerenveen toen Luuc Eisenga en de Raad van Commissarissen twee maanden geleden hun afscheid aankondigen. Dat leidde tot veel onduidelijkheid, omdat het Stichtingsbestuur zelf geen uitleg gaf. "Voor uitleg hebben we meer tijd genomen. De continuïteit van de club ging in dit geval even voor de rust. Ik heb het gespeculeer voor lief genomen."

"De ontevredenheid over Eisenga speelde al vanaf februari 2018", vervolgt Roozemond. "De club dreef van de mensen af, was de kritiek. Ze werden onvoldoende gehoord. De onrust op de commerciële afdeling hielp ook niet in de relatie met de sponsoren. Dat leidde ertoe dat verschillende geledingen van de club hun vertrouwen hadden opgezegd."

Nadat de financiële cijfers bekend werden, werd duidelijk dat de posities van de RvC en Eisenga niet meer houdbaar waren. "Ik wil benadrukken dat dit een van de moeilijkste besluiten was die ik heb moeten nemen. Maar als aandeelhouder heb je een verantwoordelijkheid voor de continuïteit van de club", aldus Roozemond.

Foto: Omrop Fryslân

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand